Desert

Prăjitură ” Intercontinental”

 

 

dsc05987

 

 

Pentru foi:

12 albusuri

12 linguri zahar

12 linguri nuci macinate

6 linguri faina

Pentru crema:

12 galbenusuri

14 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

8 linguri lapte

300 gr unt

50 gr nuca de cocos

50 gr stafide (pe care le tinem cam o ora in esenta de rom)

50 gr ciocolata

Decor:

50 gr ciocolata alba

50 gr ciocolata neagra

 

 

Mod de preparare:

Pentru foi o pregatim astfel: batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si dupa ce am mixat bine adaugam nucile macinate amestecate cu faina.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem cam 15 minute la foc potrivit. Cat timp coacem foile ne putem ocupa de crema. Pentru asta mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Lasam sa se raceasca bine.

Mixam untul spuma si adaugam in el cate o lingura din crema racita, omogenizand bine. Crema pe care am obtinut-o o impartim si pe ea in 3 parti egale.

Prima parte o amestecam cu nuca de cocos si o intindem peste prima foaie de blat. Peste crema punem al doilea blat.

A doua parte din crema o amestecam cu stafidele imbatate in rom (sau esenta de rom asa cum am facut eu) si o intindem peste foaia nr 2.

Ultima crema o amestecam cu ciocolata rasa si o intindem peste blatul 3.

Deasupra radem ciocolata alba si cea neagra.

Dam la rece cateva ore sau peste noapte.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Micuta bucatarie a Ramonei