
Dacă până acuma mâncați pesmeții așa simpli cum sunt ei, de azi înainte îi veți mânca numai așa! Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură din pesmeți cu cremă fină și glazură de ciocolată. Merită s-o încercați măcar o dată și suntem convinși că o să vă placă.
Ingrediente:
| 200 g | Pesmeți |
Sirop
| 150 g | Zahăr |
| 150 ml | Apă |
Crema fiartă
| 200 g | Zahăr |
| 200 g | Făină |
| 1 l | Lapte |
| 1 linguriță | Esență de vanilie |
| 50 g | Unt |
Cremă
| 200 g | Frișcă lichidă 33% |
| 3 linguri | Zahăr pudră |
Glazură
| 200 ml | Frișcă lichidă 30% |
| 150 g | Ciocolată neagră |
Mod de preparare:
- Preparați siropul: într-o cratiță puneți zahărul la topit. Când se caramelizează turnați apa și amestecați până devine lichid.
- Într-o tavă de copt cu dimensiunea (25×30 cm) aranjați un strat de pesmeți, iar peste ei turnați siropul cald, lăsați pentru 5 minute să se îmbibe.
- Preparați crema: într-o cratiță puneți zahărul și făina, adăugați treptat laptele și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe. Puneți la foc mic și gătiți până devine o cremă groasă. Luați de pe foc și adăugați untul tăiat cubulețe, esența de vanilie, amestecați bine și lăsați la răcit.
- Mixați bine crema răcită și o repartizați peste stratul de pesmeți însiropați. Nivelați bine crema și dați la rece pentru 30 de minute.
- Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră până devine fermă și o distribuiți peste prăjitură. Nivelați bine stratul de frișcă.
- Preparați glazura: Într-un bol amestecați ciocolata mărunțită cu frișca lichidă fierbinte, amestecați până se topește toată ciocolata. Lăsați 1 minut la răcit, apoi turnați glazura peste stratul de frișcă, nivelați bine și dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!













