Desert

Prajitura de post, rapida si delicioasa

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru foi am avut nevoie de:

– 250 g margarina

– 375 g faina

– 180 g zahar pudra

– un praf sare,

– o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie

– coaja rasa de la o lamaie

– un pachetel de vanilie

Pentru umplutura:

– 1 1/2 borcan de 370 – gem de prune

– 4 linguri cu varf nuca macinata

– 2 linguri gris

– 1 lingurita scortisoara

Pentru glazura:

– 200 g zahar pudra,

– 3 sau 4 linguri de apa fierbinte,

-colorant sau cacao,

– o lingură de ulei.

 

Mod de prearare:

Pentru foi, am amestecat bine toate ingredientele

Am impartit aluatul in doua parti egale si l-am pus la frigider o ora

Apoi am intins prima foaie direct pe hartia de copt

Din gem de prune , nuca si scortisoara am facut umplutura

Mi-am dat seama ca 2 linguri de gris ar fi bine venite

Am pus umplutura peste foaie

Am intins-o cat de uniform m-am priceput.

A venit randul celei de-o doua foi. Am intepat-o pe alocuri cu furculita ca sa nu faca „basici”

Dupa 35 de minute, la cuptorul meu, arata asa

Am pregatit glazura amestecand zaharul cu apa fierbinte, uleiul si putin colorant alimentar.

 

Pofta buna!

 

Sursa: