Desert

Prăjitură ”Cuburi de gheață” pentru toată familia – urmăriți rețeta pas cu pas!

 

 

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta prăjiturii ”Cuburi de gheață”. Se pare că nu este nimic complicat în pregătirea desertului cu budincă, dar este atât de delicios, ca de parcă ar fi lucrat o întreagă armată de bucătari. Desertul fin și aerat, nu numai că va completa petrecerea frumoasă la o cană cu ceai aromat, ci și va deveni un decor magic pentru masa festivă. Bucurați-i pe cei dragi cu un desertul special, care ce prepară simplu și din cele mai banale ingrediente.

 

 Ingrediente:

– 6 ouă

– 9 linguri de făină cernută

– 250 g de unt

– 12 linguri de zahăr

– 1 l de lapte

– 80 g praf de budincă cu vanilie  

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: despărțiți albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri aparte. Bateți albușurile într-o spumă cu vârfuri tari, apoi adăugați 6 linguri de zahăr. Iar bateți ingredientele. Adăugați treptat 6 linguri de făină cernută și omogenizați aluatul.

2. Turnați și răspândiți aluatul într-o tavă de copt, cu dimensiunea de 20 x 25 cm, preventiv tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

3. Pregătiți crema: bateți gălbenușurile cu 6 linguri de zahăr, apoi adăugați treptat făina cernută rămasă, 80 g de budinca de vanilie și 2 linguri de lapte. Omogenizați compoziția.

4. Puneți laptele rămas într-o cratiță. Puneți cratița cu lapte la foc și aduceți-l până la fierbere. Opriți focul și lăsați laptele să se răcească până devine cald.

5. Uniți compoziția de gălbenușuri cu untul și laptele din cratiță. Amestecați bine crema.

6. Tapetați pereții unei forme cu folie alimentară și puneți blatul copt în aceasta. Răspândiți și uniformizați crema deasupra blatului. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore.

7. Scoateți tortul din frigider și decorați-l după gust: cu glazura preferată, pudră de cacao, fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos.

 

Pofta buna!