Inedit

Prăjitură cu zmeură și bezea – un desert pufos, extrem de gustos

 

 

Prăjitură cu zmeură și bezea – un desert pufos, extrem de gustos

 

Prajitura cu zmeura si bezea a devenit foarte populara, deoarece este extrem de gustoasa. In plus, este pufoasa si arata foarte bine. Oricine poate face aceasta prajitura, deoarece este usor de preparat. Incearca si tu aceasta reteta si surprinde-ti papilele gustative.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 100 gr unt,
  • 150 gr faina de grau
  • 3 galbenusuri,
  • 30 gr zahar
  • Jumatate lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie

pentru jeleu:

  • 600 gr zmeura (proaspete sau congelate)
  • 3 jeleuri de zmeura,
  • 1,5 litri apa fierbinte

pentru crema:

  • 500 ml smantana pentru frisca 36%
  • 250 gr branza mascarpone,
  • 3 linguri zahar pudra

pentru bezea:

  • 3 albusuri,
  • 150 gr zahar fin
  • 2 linguri faina de cartofi,
  • 50 gr migdale

Mod de preparare: 

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul, si extractul de vanilie si se amesteca pana sa combina toate ingredientele. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga in bolul cu galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn. Apoi se framanta pana se obtine un aluat neted.

Se formeaza o bila de aluat si se baga la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scurs jumatate de ora, se intinde aluatul intr-o tava (23×33 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune din nou la frigider pentru 30 de minute. Dupa jumatate de ora se scoate din frigider si se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Intre timp, pregatim bezeaua. Batem albusurile cu mixerul, crescand usor viteza, pana obtinem o spuma rigida. Se adauga apoi zaharul, treptat, lingura cu lingura, si se amesteca in continuare pana se formeaza o spuma groasa, stralucitoare.

La final, se adauga faina de cartofi. Tapetam din nou tava cu hartie de copt si punem in ea bezeaua obtinuta. Presaram deasupra fulgi de migdale si bagam tava in cuptorul preincalzit la 140 C pentru aproximativ o ora. Bezeaua trebuie sa fie crocanta, usor crapata. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se dizolva cele trei jeleuri in 1,5 litri apa clocotita, apoi se lasa la racit si se amesteca cu zmeura. Se baga in frigider pana cand jeleul se ingroasa usor. Se intinde jeleul pe blatul rece si se da la frigider.

Punem smantana pentru frisca intr-un bol si o batem cu mixerul pana se intareste. Pe masura ce incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si crema mascarpone. Crema se prepara chiar inainte de a fi pusa pe blat.

Se scoate blatul din frigider, se pune crema peste jeleu si se niveleaza bine. Deasupra se pune bezeaua rece. Se da iarasi la frigider pentru 2 ore, dupa care se poate taia si servi.

 

Pofta buna!

 

Sursa