Retete de Mancaruri

Pulpe de pui cu orez. O reteta originala pentru o cina gustoasa si copioasa

 

 

Pulpe de pui cu orez. O reteta originala pentru o cina gustoasa si copioasa

 

Această rețetă este foarte potrivită pentru bucătarii începători datorită preparării sale ușoare. Îți vei fermeca atât prietenii, cât și partenerul cu ea.

O masă gustoasă și copioasă poate face ziua majorității oamenilor, mai ales dacă este ușor de preparat. Tocmai de aceea sunt create rețete simple pentru preparate exclusiviste pe care le poți crea cu ușurință acasă, chiar dacă ești bucătar începător.

Veți avea nevoie de puțin mai multe ingrediente pentru a pregăti această rețetă, dar cu siguranță nu de cele care sunt greu de găsit. Desigur, procedura este foarte variabilă și puteți înlocui alimentele care nu vă plac cu adevărat sau le puteți elimina complet. La fel este și cu condimentele, pe care ar trebui să le alegeți în funcție de ceea ce vă place cel mai mult.

Ingrediente:

  • 6 bucăți de pulpe de pui (dar puteți folosi și alte părți ale puiului)
  • ulei vegetal, condimente,
  • sare și piper, foi de dafin
  • o lingură de piure de roșii
  • o bucată de ceapă
  • 3 catei de usturoi
  • 2 bucăți de morcovi și roșii
  • condimentele tale preferate
  • 300 de mililitri de apă
  • 400 de grame de orez cu bob lung

Mod de preparare: 

  • Tăiați ceapa în cuburi mici.
  • Spălați bine carnea cu apă și apoi uscați-o bine.
  • Tăiați morcovul în bucăți mici.
  • Tăiați roșiile felii și le dați pe răzătoare grosieră pentru a face un piure.
  • Ungeți o tavă de copt cu ulei.
  • Acum puneți ceapa tocată, morcovul tocat, piureul de roșii, piureul de roșii în tavă și stoarceți în ea cățeii de usturoi.
  • Amestecați bine amestecul în tavă și neteziți-l într-un strat uniform
  • Se sare, se piperează și se condimentează după gust, se adaugă o frunză de dafin, multe ierburi și se acoperă cu apă.
  • Amestecați amestecul până devine omogen.
  • Acum puneți pulpele de pui în amestec și lăsați la marinat timp de o oră. Totuși, nu uitați să îl întoarceți ocazional, astfel încât să fie suculent în toate locurile.
  • Pune tava la cuptor si coace 40 de minute la 200 de grade.
  • Între timp, fierbeți orezul în apă cu sare.
  • Dați carnea la cuptor  40 de minute.
  • Acum scoateți tava și puneți orezul în ea, în timp ce trebuie să îl amestecați bine.

  • Scoateți carnea într-o farfurie și aranjați orez cu sosul ramas in tava.
  • Serviți masa bogată și aromată cu salate de legume proaspete și sosuri picante.

Bravo, tocmai ai creat o cină consistentă, simplă, dar foarte gustoasă, perfectă pentru orice ocazie. Desigur, dacă nu sunteți un fan al orezului, puteți încerca, de exemplu, cușcuș sau alte garnituri care vă plac.

 

Pofta buna!

 

 Sursa