Ingrediente:
750 g branza de vaci,neaparat cernuta prin sita inoxidabila,amestecata cu 100 g de zahar pudra,
9 galbenusuri mici,
1 budinca de vanilie,
16 linguri de gris,
sucul si coaja de la 1 lamaie si jumatate,
170 g de unt topit dar rece.
visine
Mod de preparare:
Toate s-au amestecat si dupa aceea s-au batut cele 9 albusuri cu 9 linguri de zahar, (dar sa nu faceti ca mine, eu am batut albusurile cu sare, in recipient era sare si nu zahar, prietena mea a fost desteapta si a gustat, era ocna , am aruncat totul si am mai batut o data alte albusuri, de data asta cu zahar adevarat ) s-a facut bezeaua si s-a amestecat cu branza . Am desertat jumatate din cantitate in tava captusita cu hartie de copt, am pus un rand de visine, am pus restul de branza si am pus alta tura de visine . (eu am facut dublul cantitatii, atita branza am avut dar am impartit prajitura cu musafirii ceea ce m-a facut fericita, a iesit o prajitura mare, mare, mare ).
La cuptor, la 180 de grade, a stat cam 1 ora, depinde de cit de bine coace cuptorul si cit de groasa este prajitura.
S-a combinat perfect gustul de acru al visinelor cu branza cremoasa.
Prajitura originala este cu prune.
Pofta buna!
Sursa: bucatarie moldo-ardeleneasca