Desert

Prajitura cu branza de vaci, budinca de vanilie si visine

 

 

 

 

Ingrediente:

750 g branza de vaci,neaparat cernuta prin sita inoxidabila,amestecata cu 100 g de zahar  pudra,

9 galbenusuri mici,

1 budinca de vanilie,

16 linguri de  gris,

sucul si coaja de la 1 lamaie si jumatate,

170 g de unt topit dar rece.

visine

 

Mod de preparare:

Toate s-au amestecat si dupa aceea s-au batut cele 9 albusuri cu 9 linguri  de zahar, (dar sa nu faceti ca mine, eu am batut albusurile cu sare, in recipient era sare si nu zahar, prietena mea  a fost desteapta si a gustat, era ocna , am aruncat totul si am mai batut o data  alte albusuri, de data asta cu zahar adevarat ) s-a facut  bezeaua si s-a amestecat cu branza . Am desertat jumatate din cantitate in tava  captusita cu hartie de copt, am pus un rand de visine, am pus  restul de branza si am pus alta tura de visine . (eu am facut dublul cantitatii, atita branza am avut dar am impartit prajitura cu musafirii ceea ce m-a facut fericita, a iesit o  prajitura mare, mare, mare ).

La cuptor, la 180 de grade, a stat cam 1 ora, depinde de cit de bine  coace cuptorul si cit de groasa este prajitura.

S-a combinat perfect  gustul de acru al visinelor cu  branza cremoasa.

Prajitura originala este cu  prune.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: bucatarie moldo-ardeleneasca