Remedii naturiste

Plante naturale care îmbunătățesc funcția tiroidei mai bine decât medicamentele!

 

 

Plante naturale care îmbunătățesc funcția tiroidei mai bine decât medicamentele!

 

Glanda tiroida este o glandă endocrină care este situată în partea inferioară a gâtului. Sarcina sa principală este de a produce hormoni tiroidieni, care sunt secretați în sânge, apoi transportați în fiecare țesut din organism. Hormonii tiroidieni permit corpului să folosească energia, să rămână cald și să ajute creierul, inima și alte organe să funcționeze corect. Atunci când tiroida are o problemă și nu mai funcționează corespunzător, poate produce fie prea puțini, fie prea mulți hormoni tiroidieni, ceea ce poate duce la alte probleme, inclusiv scăderea sau creșterea în greutate, oboseală și neliniște.

Cele două tulburări principale ale tiroidei sunt hipotiroidismul și hipertiroidismul.

Hipotiroidismul este atunci când glanda tiroidă nu poate produce suficient hormon tiroidian pentru a menține corpul să funcționeze corect, determinând încetinirea funcțiilor corpului, inclusiv a metabolismului. Hipertiroidismul este atunci când glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian, determinând accelerarea funcțiilor organismului, inclusiv metabolismul și ritmul cardiac.

Semnele și simptomele unei tulburări tiroidiene variază, dar includ de obicei epuizare, modificări ale poftei de mâncare, niveluri ridicate de colesterol, căderea părului, reglarea necorespunzătoare a temperaturii corpului, somn dereglat și o voce răgușită sau senzație ciudată în gât. Dacă credeți că ați putea suferi de o afecțiune tiroidiană, nu ezitați și mergeți la medic, o simplă ecografie sau o simplă analiză de sânge a TSH-ului, vă va ajuta să înțelegeți dacă aveți sau nu o afecțiune a tiroidei. După ce ați identificat problema, luați în considerare să încercați unul dintre aceste remedii naturale pe bază de plante:

Remediu naturist Echinaceea - Descriere, raspandire, beneficii, proprietati, recomandari, contraindicatii

Hipotiroidismul

1. Bladderwrack (Algă/mușchi de mare)

Nu numai că această plantă are un nume amuzant, ci s-a dovedit a fi și benefică pentru cei care suferă de tiroida subactivă, datorită conținutului său ridicat de iod. Iodul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru tiroidă. Reumplerea aportului corpului folosind bladderwrack poate ajuta la îmbunătățirea unei tiroide subactive.

2. Semințe de in

Semințele de in sunt cunoscute pentru contribuțiile sale la sănătatea digestivă, dar sunt și o plantă excelentă pentru tiroidă. Cei cu o tiroidă subactivă o pot folosi pentru a ajuta la creșterea raportului de hormoni tiroidieni din organism prin consumul zilnic de semințe de in. Aproximativ o lingură pe zi este suficientă pentru a culege toate beneficiile pe care acestea le au.

3. Lemn dulce

O tiroidă subactivă poate provoca oboseală, iar lemnul dulce poate ajuta. Lemnul dulce ajută la îmbunătățirea reglării hormonilor tiroidieni, oferind în același timp un impuls delicat de energie. Lemnul dulce conține, de asemenea, acid glicerretinic – un compus care a fost cercetat pentru potențialul său de a inhiba creșterea anumitor tipuri de cancer tiroidian.

4. Evening Primrose

Această plantă poate ajuta la ținerea în frâu a simptomelor unei tiroide subactive. Acționează pentru a reduce căderea părului și pentru a calma perioadele menstruale grele. Consumul acestei plante sub formă de ceai este considerat a fi cel mai benefic.

Hipertiroidismul

5. Echinaceea

Această plantă este cunoscută pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar. Cei care au o tiroidă hiperactivă pot folosi rădăcina plantei pentru a-și îmbunătăți sănătatea tiroidei. Pur și simplu înmuiați rădăcinile în apă clocotită pentru a face un ceai sănătos și hrănitor.

6. Balsam de lămâie

Balsamul de lămâie este un membru al familiei mentei și este considerat a fi o plantă calmantă. Acționează direct asupra glandei tiroide blocând o parte din hormonii tiroidieni din organism, ajutând la normalizarea activității unei glande tiroide hiperactive.

How to Grow Evening Primrose, A Triple-Duty Plant | Gardener's Path

 Sursa