Flori si gradina

Plante donatoare de energie pozitiva

 

 

 

Plantele nu trebuie amplasate in dormitoare, deoarece in timpul noptii absorb oxigen si degaja dioxid de carbon, dar exista flori si copaci care actioneaza pe post de vampiri energetici si trebuie indepartati din jurul casei.

Exista insa si plante-donatori de energie si pentru a primi energia copacilor, spre exemplu, este suficient sa ne asezam cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau sa il cuprindem cu bratele si ne vom primi portia necesara de energie.

 

PLANTE DONATORI

 • Muscata cu flori rosii sau albe, cu frunzele usor incretite — ne ajuta sa scapam de durerile de cap, daca ne introducem cate o frunza de muscata in fiecare ureche. Muscata poseda o energie pozitiva foarte puternica. Este suficient sa stam langa o muscata timp de 10-15 minute si ne vom simti odihniti, cu fortele refacute.
 • Ficusul — este planta benefica pentru energetica omului. Lui i se datoreaza atmosfera placuta si bunastarea din casa. Iritarea si furia dispar tot datorita prezentei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, actioneaza cu blandete, abia perceptibil, calmand accesul de agresivitate. Este important sa fie asezat intr-un loc unde sa nu primeasca direct lumina de la soare.
 • Florile naturale taiate — sunt donatori pana cand incep sa moara. Din acest moment devin vampiri si cu o forta diabolica incep sa absoarba energia casei, de aceea nu pastrati niciodata prea mult florile in vaza.
 • Bonsaiul — este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala. Bonsaiul ii ajuta pe oameni sa perceapa lumea fina, ii face mai sensibili, le dezvolta intuitia, ii ajuta sa se schimbe, sa-si schimbe conceptia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului si a spiritului.
 • Cactusul — ne ajuta sa ne completam energia si in acelasi timp poate inlatura energia negativa. Poate fi amplasat in fata monitorului computerului, preluand o parte din energia negativa.
 • Amarilia  planta benefica.
 • Tradescantia — indica existenta in apartament a zonelor cu dereglari energetice pentru ca ea refuza sa traiasca in aceeasi camera cu un vampir. Plasata intr-un asemenea loc, ea incepe sa se ingalbeneasca si sa-si piarda frunzele.
 • Ciubotica-cucului — este ideala pentru echilibrarea energiei, neutralizeaza conflictele si de aceea este bine sa fie amplasata la ferestrele incaperilor unde apar frecvent emotii negative.
 • Violetele — nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa le mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc. Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele. Ea este un purificator al spatiului.
 • Ciclama — face ordine in energetica locuintei. Deosebit de utila in casele in care locuiesc oameni cu vointa slaba, molatici, „lasa-ma sa te las”. Energetica acestor case este instabila, depinzand de starea de spirit a locuitorilor lor, de persoanele venite in vizita etc.
 • Azaleea — mentine in casa energetica bunei dispozitii, neutralizand toate energiile egoiste. Persoanele care au nevoie sa-si suplimenteze energia din afara, trebuie sa aiba neaparat in casa azalee, deoarece ele sunt capabile sa-i „hraneasca” pe oameni cu energie deosebita, creatoare.
 • Rozmarinul — inlatura oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia. Foarte indicate persoanelor in varsta si femeilor insarcinate. Amelioreaza toxicoza si irascibilitatea.
 • Curmalul — ofera si ia energie in egala masura. Persoanele dezechilibrate energetic trebuie sa evite apropierea de aceasta planta. Curmalul nu iubeste animalele de casa si in prezenta acestora se imbolnaveste.

 

 

displaylargeimage-ashx

Sursa : dimburodica