Clatite si Gogosi

Plăcinte cu varză (vărzări): rețetă DE POST – pufoase, gustoase și foarte sățioase

 

 

Plăcinte cu varză (vărzări): rețetă DE POST – pufoase, gustoase și foarte sățioase

 

Cu siguranță nimeni nu va refuza astfel de plăcinte gustoase, apetisante și aurii! Plăcintele prăjite cu aceasta reteta de aluat ies întotdeauna pufoase, moi și aerate.

Nu ezitați să puneți întrebări în comentarii, lăsați-vă feedback-ul despre rețetă, voi fi foarte bucuroasă să răspund!

 

Ingrediente:

  • Făină de grâu – +/- 480 g
  • Drojdie uscată – 7 g
  • Zahăr – 1 lingură
  • Sare – 1 linguriță
  • Apă caldă – 300 ml
  • Ulei – 2 linguri
Umplutură:
  • Varză murată (desărată) – 600 g
  • Ceapă – 1 buc
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Ulei pentru prăjit – 2-3 linguri
  • Sare, condimente după gust
  • Ulei pentru prăjit plăcintele

 

Mod de preparare:

Pregătiți umplutura.

Stoarceți varza murată de saramură (dacă varza este prea acră, clătiți-o în apă rece).

Curățați și tocați ceapa în cuburi medii. Într-o tigaie adâncă, turnați puțin ulei și prăjiți ceapa până devine translucidă.

Adăugați varza, amestecați, reduceți focul, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 10-20 de minute. Amestecați varza, dacă nu are suficient lichid, adăugați puțină apă. Adăugați zahăr, condimente, sare după gust (atenție să nu sărați prea mult pentru ca varza este sărată deja), amestecați.

Luați de pe foc, puteți transfera varza într-o sită pentru a elimina excesul de ulei și lăsați-o să se răcească.

Pregătiți aluatul.

Într-un bol pentru amestec, combinați apa caldă, drojdia, zahărul, sarea, uleiul.

Adăugați treptat făina. Framântați aluatul manual sau cu mixerul. Aluatul pentru plăcintele prăjite nu trebuie să fie prea tare; va fi moale și ușor lipicios.

Ungeți un bol cu ulei. Modelați aluatul într-o bilă, puneți-l în bol, acoperiți cu folie și puneți-l într-un loc cald pentru aproximativ 1 oră pentru a crește.

Puneți aluatul crescut pe suprafața de lucru, pentru a preveni lipirea, ungeți-vă mâinile și suprafața de lucru cu puțin ulei. Împărțiți aluatul în părți egale sub formă de bile (aproximativ 18), lăsați aluatul să crească încă 5 minute.

Aplatizați ușor fiecare bilă cu vârfurile degetelor într-un disc mic, puneți aproximativ o lingură de umplutură pe fiecare.

Închideți marginile aluatului și formați o plăcintă.

Turnați ulei într-o tigaie adâncă, încălziți-l, puneți plăcintele cu partea lipită în jos și prăjiți-le la foc mediu până devin aurii. Scoateți plăcintele calde cu o spatulă și puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.

Plăcintele cu varză sunt gata! Acestea au ieșit moi, pufoase și foarte gustoase. 

 

Poftă bună!

 

Sursă