
Ingrediente:
- unt sau margarină (înmuiată) – 100 g;
- zahăr – 100 g;
- zahăr vanilat – 10 g;
- sare – 1 vârf de cuțit;
- ouă – 2 buc. (110 g);
- făină de grâu – 120 g;
- praf de copt – 0,5 lingurițe.
stratul întunecat:
- cacao – 30 g;
- unt – 25-30 g;
- piersici – 1-2 buc.
cremă:
- lapte – 450 ml;
- zahăr – 100 g;
- budincă de vanilie fără zahăr – 40 g;
- unt (înmuiat) – 100 g.
Metodă de preparare:
Bateți untul înmuiat cu zahărul, zahărul vanilat și sarea.
Adăugați ouăle unul câte unul și amestecați bine.
Adăugați făina cernută cu praful de copt și frământați până obțineți un aluat moale.
Împărțiți aluatul în două porții. Adăugați cacao și unt în porția mai mică și amestecați.
Așezați porțiunea mai deschisă la culoare a aluatului într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi întindeți porțiunea mai închisă la culoare deasupra și aranjați feliile de piersică.
Coaceți la 170°C timp de aproximativ 35 de minute. Dați la răcit.
Pentru cremă, gătiți budinca din lapte și zahăr, răciți.
Bateți untul înmuiat, adăugând treptat smântâna.
Întindeți smântâna pe prăjitura răcită, neteziți-o și presărați cu ciocolată rasă.
Pofta buna!













