Placinte si Rulade

Placinta cu branza sarata la cuptor. Nu a mai ramas nimic in tava

 

 

Placinta cu branza sarata la cuptor. Nu a mai ramas nimic in tava

 

 

Ingrediente:

Pentru Aluat:
  • 500g făină
  • 7g de drojdie uscată
  • jumătate de linguriță de sare
  • 250ml lapte
  • 50g zahăr granulat
  • 40g unt (80% grăsime)
  • un ou
  • 30ml ulei
Umplutura de brânză:
  • 300g brânză telemea
  • 300g brânză dulce de vaci (5% grăsime)
  • 2 ouă mari
  • sare (după gust)
In plus:
  • unt pentru uns foile de plăcintă (30-40g)
  • un ou bătut pentru uns plăcinta

 

Mod de preparare:

  • Prima data am pregătit aluatul:
  • Am amestecat făina cu sare și drojdie.
  • Separat am încălzit un pic laptele și am adăugat zahărul, apoi am amestecat până s-a topit.
  • Am adăugat laptele îndulcit peste făină, apoi am adăugat untul topit și răcit plus un ou.
  • Am amestecat totul cu o furculiță până când s-a format un aluat omogen și lipicios.
  • Am lăsat deoparte furculița și am început să frământ aluatul cu mâna umezită cu ulei. Am frământat aluatul timp de aprox. 10 min. umezind mereu mâna cu ulei până când am folosit tot uleiul.
  • Aluatul rezultat l-am pus într-un vas uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentară și l-am lăsat sa crească timp de o oră (trebuie să își tripleze volumul).
  • In timp ce creste aluatul am pregătit umplutura de brânză: am amestecat brânza telemea, dată prin răzătoarea mare, cu brânza dulce de vaci, cu ouăle și apoi am potrivit de sare. Am dat deoparte umplutura și am întins aluatul.
  • Mai întâi, am dat drumul la cuptor la 170 de grade C și am pregătit o tavă de aproximativ 20x40cm în care am pus hârtie de copt.
  • Am împărțit aluatul în 8 părți egale, fiecare optime am întins-o cât am putut de subțire, am uns cu unt topit și răcit jumătate de foaie, apoi am împăturit-o.
  • Am pus la ambele capete câte o lingura plină de umplutură de brânză și am rulat fiecare capăt cât am putut de strâns până la mijlocul foii (îmi e foarte greu să descriu, asa că, sper să fie mai util videoul). Dacă vi se pare prea greu, puteți să împăturiți plăcintele oricum vă place, dar țineți cont să întindeți foarte bine aluatul pentru a echilibra cantitatea de aluat cu cea de umplutură.
  • Am așezat plăcintele în tavă, apoi le-am acoperit cu folie alimentară și le-am lăsat 30 de minute, pentru a creste un pic.
  • Am uns cu oul bătut bine fiecare plăcintă, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute.
  • Plăcintele se servesc fie calde, fie reci și se pot păstra la temperatura camerei pentru 2-3 zile sau la frigider 3-4 zile.

 

Pofta buna!

 

Sursă