Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

„Piersicute”

 

 

 

 

Ingrediente

pentru aluat:

  • 3 oua
  • 125 ml ulei
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare ca pentru cornulete
  • colorant alimentar rosu si galben

pentru umplutura:

(pentru umplutura mai puteti  folosi si gem acrisor amestecat cu miezul piersicutelor si nuca macinata sau crema de ciocolata cu alune zdrobite,in functie de ce preferati)

  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta rom

 

Mod de preparare:

Pentru inceput mixam bine ouale cu zaharul,adaugam apoi zaharul vanilat,praful de copt nestins,uleiul si faina si framantam un aluat potrivit de tare.Facem guguloaie de marimea unei nuci si le punem intr-o tava cu hartie de copt.Le introducem in cuptorul incins,la foc mic pana se rumenesc usor,dupa care le lasam la racit.Le scobim in mijloc cu ajutorul unui cutitas,numai dupa ce s-au racit.

Umplutura piersicutelor o vom face din margarina frecata spuma cu zaharul,dupa care punem cacao,romul si miezul scos de la piersicute,amestecam pana se omogenizeaza.Lipim cate doua fursecuri cu crema,dupa care le trecem usor prin colorant galben si rosu,apoi prin zahar tos.Le asezam pe un platou si le lasam la rece cateva ore!Le puteti orna si cu codite verzi,eu nu am avut din pacate!

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucataria Alinei