Ingrediente:
- apă – 400 ml;
- ouă – 2 buc.;
- sare – linguriță;
- făină – 550 g;
- unt – 125 g;
- brânză feta.
Mod de preparare:
Scoateți gălbenușul dintr-un ou și puneți-l într-un bol cu apă. Adăugați sare în apă și amestecați bine ingredientele.
Turnați făina într-un bol cu apă, frământați mai întâi cu o spatulă, apoi cu mâinile pentru a forma un aluat elastic.
Împărțiți aluatul în două părți egale, acoperiți cu celofan și lăsați 5 minute.
Întindem unul dintre aluaturi cu un sucitor într-un strat rotund și subțire.
Ungeți stratul cu unt și îndoiți marginile spre interior.
Ungeți pătratul rezultat cu ulei și împăturiți-l în jumătate de câteva ori.
Facem o procedură similară și cu a doua chiflă.
Lăsați pătratele de aluat sub celofan la frigider timp de o oră. Apoi rulați fiecare într-un strat subțire de formă pătrată.
Împărțiți pătratul mare în 16 pătrate mici și puneți brânza feta deasupra. O lingură per pătrat de aluat.
Conectăm marginile opuse ale pătratului în centru, așezăm fursecurile rezultate pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Ungeți fiecare fursec cu un amestec de gălbenuș și lapte.
Coaceți fursecurile în cuptor la 200 de grade până se rumenesc.
Rezultatul sunt niște fursecuri simple din foietaj cu brânză. Dacă vrei să fie dulce, poți adăuga gem sau miere în brânză.
Pofta buna!