Fripturi si Gratare

Pastramă de porc după o rețetă moldovenească – un deliciu cu adevărat regal!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de pastrama de porc la cuptor. Aceasta se prepară foarte simplu, iar rezultatul este cu adevărat uimitor. Carnea se obține moale, fragedă, suculentă și foarte aromată datorită condimentelor și legumelor. Este un fel de mâncare cald, perfect pentru orice ocazie, fie pentru o cină în familie, fie pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente:

-1 kg cotlet de porc (fără os)

-0.5 pahar de ulei vegetal

-2 linguri de unt

-0.5 pahar de vin alb sec

-2-3 căței de usturoi

-0.5 linguriță boia de ardei

-2-3 frunze de dafin

-sare

-piper negru măcinat

-1 morcov

-1 ceapă

-1 rădăcină de pătrunjel sau țelină

 pentru garnitură

-1-2 dovlecei

-2 cepe

-6-8 ciuperci champignon

-1/3 pahar de porumb conservat

-3 linguri de vin alb

-2 linguri de ulei vegetal

-sare

-piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Curățați carnea de pielițe și grăsimea în exces. Stratul de grăsime nu trebuie să depășească 0.5 cm.

2. Amestecați sarea cu piperul negru măcinat, boiaua de ardei, frunza de dafin și usturoiul tocat. Frecați carnea cu acest amestec, apoi stropiți-o cu vin alb.

3. Lăsați carnea să se marineze timp de 24 de ore.

4. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal. Aranjați pe tavă un strat de legume tăiate (morcov, ceapă și rădăcina de pătrunjel).

5. Îndepărtați frunza de dafin și aranjați carnea pe stratul de legume.

6. Pe carne aranjați untul, tăiat bucăți de mărime medie. Acoperiți carnea cu folie de aluminiu.

7. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°С timp de 45 de minute.

8. Pregătiți garnitura: tăiați dovleceii și ceapa jumătăți de rondele.

9. Tăiați ciupercile felii.

10. Prăjiți legumele într-o tigaie cu ulei încins timp de 5-7 minute.

11. Adăugați în tigaie porumbul conservat, vinul și condimentele. Prăjiți înăbușit timp de 5-7 minute.

12. Tăiați carnea felii și serviți-o caldă, cu garnitura de legume.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul