Pizza si Paste

Paste cu dovleac si parmezan

 

 

 

 

Daca tindeti catre preparatele vegetariene, si va place dovleacul, e posibil ca aceasta reteta sa va cucereasca. Mie imi place dovleacul, dar nu tind catre preparatele vegetariene, asa ca nu pot spune ca m-a cucerit. Este o mancarica interesanta, merita incercata.

Ingrediente:

  • un dovleac mediu, copt si facut piure
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 340 g paste (eu am folosit integrale, spaghete)
  • 350 ml apa sau supa de legume
  • o ceapa mica taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • nucsoara dupa gust
  • salvie uscata dupa gust
  • parmezan (in jur de 80 de grame)
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecati piureul de dovleac cu apa sau supa de legume pentru a obtine un sos mai gros; poate fii nevoie de mai mult sau mai putin lichid in functie de marimea dovleacului si preferintele dvs.

Incingeti lingura de ulei si caliti ceapa doua minute, la foc mediu. Apoi adaugati si usturoiul si mai caliti totul 3 minute la foc micut. Adaugati sosul de dovleac, puneti in el si parmezanul, sare, piper, nucsoara si salvie. Amestecati si lasati pe foc 2 minute, pana se incinge totul. Adaugati si pastele fierte si scurse si amestecati pana ce totul este omogen. Luati de pe foc si serviti presarate cu  parmezan.

Pofta buna!

 

Sursa