Aperitive si Gustari

Roșii cu ceapă și muștar, cele mai populare în familia noastră pentru iarnă

 

 

Roșii cu ceapă și muștar, cele mai populare în familia noastră pentru iarnă

 

Astfel de roșii au devenit de mult cele mai populare în familia noastră și în fiecare an rulăm o mulțime de borcane din acest preparat pentru iarnă. Roșii cu ceapă și muștar, ierburi.

Ingrediente:

  • roșii;
  • ceapa, 2 buc;
  • usturoi, 6 dinți;
  • verdeturi (marar, patrunjel, busuioc);
  • ienibahar, 2 bucati per borcan;
  • fasole muștar 1 linguriță;
  • oțet 9%, 1 lingură;
  • ulei vegetal 1 lingura;
  • apă, 1 l;
  • sare, 1 lingura;
  • zahăr, 1 lingură.

 

Mod de preparare:

Rulez roșiile în borcane de 700 ml, așa că luați toate ingredientele care sunt prescrise pentru 1 borcan în funcție de volumul recipientului.

Alegem roșii dense, de dimensiuni medii și le împărțim în două părți.

Tăiați ceapa în jumătate, rondele, trei usturoi, tăiați mărunt verdeața.

Amesteca verdeata cu usturoi.

Puneți condimentele, muștarul și ceapa în borcane curate. Verdeață cu usturoi și roșii. Alternați straturile și umpleți borcanele până la vârf.

Se dizolvă sarea și zahărul în apă, se aduce la fierbere și se fierbe câteva minute.

Se toarnă ulei vegetal și oțet în fiecare borcan, se toarnă marinada clocotită.

Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță pe un prosop, turnați apă caldă până la umerasele borcanelor.

Sterilizați din momentul în care apa fierbe în tigaie, timp de 7 minute.

Înșurubam capacele, răcim borcanele și le punem în cămară sau subsol pentru depozitare.

Roșiile murate asa te vor încânta cu gustul picant și aroma verdețurilor pe timp de iarnă, sunt doar gustarea perfectă.

 

Pofta buna!

 

Sursă