Inghetate

Parfait de caramel

 

 

parfait-de-caramel

 

 

Parfait de caramel -e foarte simplu sa prepari o inghetata perfecta. Incearca parfait-ul de caramel si ai sa te convingi ca cu minimul de efort poti obtine un desert atat de bun.

Daca sorbetul este varianta extrem de dietetica si light a unei inghetate, parfait este varianta mai bogata, mai complexa, foarte cremoasa si dulce a unei inghetata si nici nu este extrem de dietetic.

Un parfait de caramel e inghetata dusa la un alt nivel si nu are prea multe secrete: foloseste doar ingrediente de calitate, pentru ca textura acestui parfait de caramel sa fie fin si delicat. Bucatile de ciocolata cu caramel completeaza grozav  acest desert desertul.

Acest parfait de caramel poate fi un desert festiv nemaipomenit. Daca organizezi o petrecere in toiul verii, cu siguranta invitatii vor aprecia aceasta dulce racoritor. Un parfait cu caramel poate fi decoart cu multa ciocolata cu caramel, dar si cu nuci ori sos caramel, in asa fel incat sa arate spectaculos.

 

Ingrediente:

100 grame unt
50 grame zahar
50 grame zahar brun
200 grame lapte condensat
150 ml lapte
280 ml frisca lichida
100 grame ciocolata cu umplutura de caramel

 

Mod de preparare:

Prepara caramelul: pune zaharul si untul intr-o cratita, amesteca la foc mic pana cand untul se topeste si zaharul se dizolva. Adauga laptele condensat si adu din nou la foc, amesteca in continuu pentru a face caramelul. Pune apoi jumatate din cantitatea de lapte si lasa sa se raceasca complet.
Amesteca smantana lichida cu laptele, adauga si caramelul si ciocolata taiata in bucati, apoi pune amestecul intr-o tava si pune-o la congelator.

Pofta buna ! 

 

Sursa : Mooza