Clatite si Gogosi

Papanași pufoși și delicioși! Atât de fini și aromați, încât se topesc în gură!

 

 

Papanași pufoși și delicioși! Atât de fini și aromați, încât se topesc în gură!

 

Papanașii moi și pufoși pot fi pregătiți destul de simplu. Pentru a vă dovedi acest fapt, vă prezentăm o rețetă de papanași rumeni, aromați și moi. Aceștia se prepară foarte ușor, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți o gustare atât de fină și delicioasă, încât nimeni nu-i va rezista.

 

Ingrediente:

-500 g brânză de vaci

-2 linguri de făină

-2 ouă

-zahăr după gust

-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 priză de sare

-ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle. Adăugați făina, zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați.

2. Adăugați brânza de vaci (preventiv trecută printr-o sită) și amestecați bine.

3. Puneți o tigaie cu puțin ulei pe foc. Turnați câte o lingură de aluat în tigaie, păstrând o distanță de cel puțin 1.5 cm între papanași. Prăjiți-i până marginile se vor rumeni.

4. Întoarceți-i pe partea cealaltă și acoperiți tigaia cu un capac.

5. Așezați-i pe un prosop de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Serviți-i cu smântână sau dulceața preferată. La dorință, presărați-i cu zahăr pudră.

Papanași din brânză de vaci, rețete din Bucovina – Rețete și vedete

Poftă bună!