Checuri

Pandișpan japonez – pur și simplu se topește în gură!

 

 

 

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o super rețetă de pandișpan japonez. Deliciul, asemănător la gust cu ”laptele de pasăre” este foarte fin, umed și poros. Pur și simplu se topește în gură. Acest pandișpan într-adevăr este foarte gustos și se deosebește mult de varianta clasică. Este moderat dulce, vanilat și se prepară destul de ușor. Cel mai important și principal lucru este temperatura și caracteristicile cuptorului dvs. Rezultatul depinde în mod direct de cuptor: dacă temperatura oscilează, desertul poate să se lase sau să rămână crud.

 

Ingrediente:

– 50 ml de ulei vegetal

– 110 g de făină cernută

– 80 ml de lapte

– 5 gălbenușuri

– 1 ou

– 5 albușuri

– 1 priză de sare

– 0,5 linguriță suc de lămâie

– 1 linguriță zahăr vanilat

– 90 g de zahăr

 

Mod de preparare: 

1. Încălziți bine uleiul vegetal, până este aproape fierbinte. Turnați-l într-un bol.

2. Adăugați în bolul cu ulei vegetal făina cernută și amestecați bine, folosind o spatulă.

3. Apoi turnați laptele cald sau la temperatura camerei și omogenizați compoziția.

4. Adăugați la ingredientele omogenizate 5 gălbenușuri reci și 1 ou rece. Amestecați compoziția, folosind telul.

5. Turnați albușurile într-un bol aparte și bateți-le cu ajutorul mixerului. Pe parcursul procesului, adăugați 1 priză de sare, sucul de lămâie și zahărul vanilat. Apoi, amestecând încontinuu, adăugați treptat zahărul. Bateți albușurile timp de aproximativ 5 minute, până veți obține vârfuri moi.

6. Uniți 2-3 linguri de spumă de albușuri cu compoziția de gălbenușuri. Amestecați, folosind spatula.

7. Apoi turnați amestecul de gălbenușuri în bolul cu albușurile bătute. Amestecați fin și cu grijă, cu ajutorul spatulei.

8. Alegeți o formă de copt dreptunghiulară, cu dimensiunea de 10 x 20 cm sau rotundă, cu diametrul de 18 cm. Tapetați forma de copt cu hârtie.

9. Turnați aluatul în formă, uniformizați-l și agitați-l ușor.

10. Turnați apă caldă în tava de copt. Nivelul apei nu trebuie să depășească 1,5 – 2 cm. Așezați forma dreptunghiulară în tavă.

11. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 20 de minute. Nu deschideți ușița cuptorului. Apoi coaceți încă timp de 50-60 de minute, la temperatura de 150°C. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

12. Opriți focul și lăsați pandișpanul să se răcească în cuptor, timp de 15 minute, fără a deschide ușița.

13. Scoateți forma cu pandișpan din cuptor și îndepărtați hârtia de copt. Lăsați pandișpanul să se răcească complet.

 

Poftă bună!