Salate

O salată strălucitoare, suculentă, delicioasă și sațioasă pentru masa de sărbători: oaspeții vor fi încântați de ea

 

 

O salată strălucitoare, suculentă, delicioasă și sațioasă pentru masa de sărbători: oaspeții vor fi încântați de ea

 

Pregătirea salatelor necesită foarte puțin timp pentru mulți oameni, așa că acest tip de preparat este cel mai preferat de sărbători. Dar salatele nu sunt întotdeauna delicioase. Care e siretlicul?

Faptul este că pentru a pregăti o salată delicioasă, trebuie să respectați câteva reguli.

De exemplu, ar trebui să gătiți legume uniform. În acest fel își păstrează mai mult gustul. După fierbere și prăjire, nu puteți tăia și amesteca imediat componentele din salată. Acest lucru va duce la un dezechilibru al alimentelor reci și calde, rezultând terci.

Respectând aceste reguli minime, puteți pregăti o salată excelentă.

 

Ingrediente:

  • Champignons, ciuperci – 300 g;
  • Ulei vegetal – 1 lingura;
  • Ceapa – 1 buc.;
  • Ouă fierte – 3 buc.;
  • Brânză – 100 g;
  • Piept de pui afumat – 250 g;
  •  Roșii – 2 buc.;
  • Maioneză – linguriță;
  • Usturoi – 1 catel;
  • Sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Tăiați ciupercile decojite în cuburi mici. Tăiem ceapa în același mod. Într-o tigaie în ulei vegetal, prăjiți ciupercile și ceapa până când șampioanele se reduc în dimensiune.

Puneți ciupercile și ceapa prăjite într-un inel de gătit și ungeți în prealabil fundul cu maioneză. Răziți ouăle fierte pe o răzătoare grosieră. Ungeți stratul de ciuperci cu maioneză și stropiți-l cu oul ras.

Dați un cățel de usturoi pe răzătoarea fină,  peste stratul de ou, dupa ungeți suprafața cu maioneză. Răzuiți brânza pe răzătoarea fină și puneți-o pe stratul de ouă.

Ungeți stratul de brânză cu maioneză. Tăiați puiul afumat în cuburi mici și puneți-l pe stratul de brânză,  adaugați maioneză.

Tăiați roșiile cubulețe mici și puneți-le peste stratul de pui. Creați o plasă din maioneză pe stratul de roșii.

Puteți decora salata cu ceapă verde și mărar.

 

Pofta buna!

 

Sursa