Credinta

O Rugaciune superba pentru suflet si inima. Dumnezeu sa te binecuvanteze, cititorule!

 

 

 

În numele Tatălui și Fiului și al Sfântului Duh! Amin
Doamne Dumnezeul meu, în dorința mea de primenire sufletească, pleacă-te cu bunătatea și iubire și-mi înțelege neputințele și puțina-mi credință. Coboară Tu, cu Duhul Tău cel Sfânt peste inima mea și o încălzește cu dragostea Ta, cu pace și cu limpezime.

Doamne, învaţă-mă să-Ţi cunosc mărirea şi bunătatea. Dă-mi inimă curată şi lesne iertătoare şi căinţă pentru supărările ce am făcut altora. Fă să am dragoste creştinească şi să pot răbda cu pace toate necazurile ce-mi vin din partea lor, făcând porunca Ta.

Mă făgăduiesc să nu mai fac rău celor ce-mi fac rău; pe cel ce mă blestemă îl voi binecuvânta. De va flămânzi vrăjmaşul, îi voi da pâine, iar de va înseta îl voi adăpa. De va cădea îl voi ridica şi de se va rătăci îl voi povăţui.

Doamne, eu nu sunt decât un om neputincios. De aceea, ajută-mă cu darul Tău să fiu statornic în poruncile Tale. Trimite binecuvântările Tale peste vrăjmaşii mei şi întoarce inima lor cu dragoste asupra mea.
Alungă suferinţele şi neodihna ce-mi vin de la ei şi ne împacă pe noi. Dă-mi pacea Ta, Doamne, ca să putem să vieţuim pe pământ cu pace, cu bucurie şi să-Ţi zicem în unire, cu faţă senină şi cu inimă curată: ”Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”.

Că Ţie se cuvine cinstea şi închinăciunea în veci! Amin

Adăugați această superbă rugăciune la pravila zilnică și veți vedea cum se schimbă ușor, ușor ceva în sufletul vostru. Dacă vom citi cu atenție cuvintele acestei rugăciuni, ni se vor întipări în suflet și inimă și vom reuși să punem în practică ceea ce cerem de la Bunul Dumnezeu. Rugăciunea este o împreună conlucrare cu Dumnezeu, este modalitatea prin care cerem să dobândim puterea de a făptui. E important să conștientizăm, să simțim când Dumnezeu ne trimite această putere pentru lupta ce ne stă înainte. Nu se poate să ne rugăm iar rezolvarea lucrurilor să vină de la sine fără o împreună conluncrare cu Duhul lui Dumnezeu, acea energie de care avem nevoie pentru a voi și a putea în același timp.

 

Sursa: Virale.ro