Checuri

O rețetă ușoară și rapidă de chec cu ciocolată si caramel de casă, care este în prezent super populară pe rețelele de socializare și pe forumurile culinare

 

 

O rețetă ușoară și rapidă de chec cu ciocolată si caramel de casă, care este în prezent super populară pe rețelele de socializare și pe forumurile culinare

 

Ingrediente:

  • 130 g unt, înmuiat la temperatura camerei
  • 130 g zahăr
  • 3 ouă
  • 180 g făină universală
  • 1 praf de copt
  • 1/2 linguriță esență de caramel (opțional)
  • 100 g chipsuri de ciocolată
  • 1 mână de bucăți de caramel/bomboane tocate

 Glazura de topping:

  • 75 de bucăți de caramel și niște nuci/alune măcinate

Glazura de caramel:

  • 50 g zahăr
  • 10 g unt
  • 40 ml cremă de patiserie

*măsurați produsele cu o cană de 240 ml,
**coaceți timp de 50-55 de minute la 170 de grade într-o tavă de 21x11x6 cm.

 

Mod de preparare:

1. Bateți untul cu zahărul până devine cremos, apoi adăugați ouăle unul câte unul. Bateți cu mixerul timp de 20 de secunde după fiecare adăugare de ou.

2. Când amestecul este omogen, adăugați făina cernută, praful de copt și esența cu aromă de caramel, apoi bateți cu mixerul timp de aproximativ 20 de secunde la cea mai mică viteză.

3. Adăugați caramelul și picăturile de ciocolată, apoi amestecați cu o spatulă.

4. Turnați amestecul într-o tavă de copt (21x11x6 cm) tapetată cu hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru a coace timp de 50-55 de minute.

5. Lăsați prăjitura coaptă să se răcească.

6. Turnați glazura de caramel deasupra și presărați cu nuci măcinate, dacă doriți. Puteți cumpăra sirop de caramel gata preparat sau îl puteți prepara singuri:

Pentru 200 g de caramel: topiți zahărul (150 g) într-o tigaie până capătă culoarea caramelului, adăugați untul (30 g) și amestecați până se topește complet.

Apoi turnați smântâna lichidă (80 ml) și amestecați până când totul este topit și combinat. Apoi se răcește.

 

Pofta buna!

 

 Sursă