Retete de Mancaruri

O rețetă gustoasă de FICĂȚEI la tigaie cu ceapă și ardei gras, pentru o cină delicioasă în familie!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă extrem de gustoasă de ficăței la tigaie, iar pentru a oferi culoare acestei mâncări am folosit și puțin ardei gras. Ardeiul poate fi doar roșu sau puteți combina câteva rondele de ardei roșu și câteva de ardei galben, în special dacă doriți să serviți acești ficăței împreună cu copiii.

 

Ingrediente:

doi căței usturoi;

– 50 ml de vin roșu (dacă serviți cina cu copiii puteți să nu adăugați vinul);

– 0,5 kg de ficăței de pui;

– 2 ardei grași;

– 3 cepe mici;

– puțin cimbru uscat;

– o lingură mică de pastă de ardei gras.

 

Mod de preparare:

Se spală bine ficățeii și se curăță de piele dacă este necesar. Ceapa și ardeiul gras se va tăia în formă de rondele și se pun la prăjit la foc mic pe tigaie în puțin ulei. Se adaugă usturoiul iar apoi după 2 – 3 minute se pun și ficățeii de pui, acoperind tigaia cu un capac.

Se mărește focul puțin și se amestecă conținutul. Când ați observat că ficățeii sunt gata, puteți adăuga vinul roșu și cimbrul, apoi amestecați foarte bine. Sarea, piperul și condimentele se pun la sfârșit.

Aveți nevoie de doar jumătate de oră pentru prepararea acestei delicioase rețete de ficăței care vor impresiona toată familia!

 

Pofta buna!

Sursa : secretelesanatatii