Desert

O rețetă de prăjitură cu griș și multă ciocolată. Arată formidabil pe masa de sărbătoare

 

 

O rețetă de prăjitură cu griș și multă ciocolată. Arată formidabil pe masa de sărbătoare

 

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu griș și multă ciocolată, care sigur va fi pe plac tuturor amatorilor de dulciuri. Această prăjitură este foarte delicioasă, pufoasă și aspectuoasă. Arată formidabil pe masa de sărbătoare. Merită neapărat să o încercați și voi, vă va cuceri din prima bucățică.

Ingrediente:

Blat

6 bucăți Ouă
120 g Zahăr
1 linguriță Zahăr vanilat
3 linguri Griș
3 linguri Făină
3 linguri Cacao
3 linguri Miere de albine
1 plic Praf de copt
30 ml Lapte
140 ml Ulei rafinat
1 plic Sare

Cremă

500 ml Frișcă lichidă 30%
20 ml Gelatină
80 ml Apă
2 linguri Miere de albine
1 plic Zahăr vanilat

Glazura 1

120 g Ciocolată neagră
60 g Unt
1 lingură Lapte

Glazura 2

220 g Ciocolată neagră
80 g Unt
3 linguri Ulei rafinat
3 linguri Apă
1 lingură Zahăr pudră

Decor

30 g Ciocolată albă

Mod de preparare:

  1. Preparați blatul: separați ouăle, apoi mixați gălbenușurile cu zahărul si zahărul vanilat până se dublează în volum. Separat, într-un bol amestecați faina cernută, praful de copt, pudra de cacao și grișul.
  2. Adăugați amestecul uscat peste gălbenușuri și amestecați bine cu telul. Adăugați laptele, uleiul, mierea și mixați la viteză mică. Separat, bateți albușurile spumă tare, împreună cu sarea.
  3. Amestecați spuma de albușuri cu amestecul de gălbenușuri. Împărțiți compoziția obținută în două cantități egale și turnați compoziția de aluat în 2 tăvi cu dimensiunea (30x30cm) tapetate cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 12 minute. Apoi lăsați blaturile la răcit pe un suport de sârmă.
  4. Preparați glazura 1: puneți într-un bol ciocolata mărunțită, adăugați untul, laptele și topiți la cuptorul cu microunde (cu intervale de 20 de secunde, sau puteți topi la baia de aburi). Amestecați bine și lăsați glazura să se răcească la temperatura camerei.
  5. Preparați crema: mixați frișca lichidă până devine fermă. Într-un bol amestecați gelatina cu apa rece și lăsați să se umfle. Adăugați la frișca bătuta mierea, zahărul vanilat și mixați. La final adăugați în șuviță gelatina topită și mixați din nou. Lăsați crema deoparte până începeți să asamblați prăjitura.
  6. Asamblați prăjitura într-o tavă detașabilă cu dimensiunea (30 x 25 cm), (noi am tăiat marginile de la blat). Puneți prima foaie de blat și distribuiți uniform jumătate de cantitate de cremă, nivelați cu o spatulă sau un cuțit (umed). Peste stratul de cremă turnați glazura 1, nivelați bine și dați la frigider pentru 10 minute, până se întărește.
  7. Între timp preparați glazura 2: puneți într-un bol ciocolata mărunțită, adăugați untul, uleiul, apa și zahărul pudră. Topiți la cuptorul cu microunde (cu intervale de 20 de secunde, sau puteți topi la baia de aburi). Amestecați bine și lăsați glazura să se răcească 3 minute.
  8. Peste glazura 1 distribuiți al doilea strat de cremă, nivelați și puneți cea de-a doua foaie de blat. Presați puțin blatul, turnați glazura 2 și nivelaț foarte bine. Presărați cu ciocolata albă rasă și dați prăjitura la frigider pentru 5 ore
  9. Savurați cu plăcere!

 

Poftă bună!