Desert

O nouă rețetă deosebită pentru Albă-ca-Zăpada – Salvați și încercați rețeta

 

 

 

 

Am facut mai multe retete de Alba-Ca-Zapada insa aceasta este preferata mea pentru ca se face destul de usor si este gata in 60 de minute. Nu este reteta clasica pe care o stim noi, cea cu foi, clasica insa este foarte gustoasa si buna. Merita sa o incercati!

 

Ingrediente:

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 oua
  • 150 gr de zahar, esenta de vanilie
  • 4 linguri de apa, 2 linguri de ulei
  • 400 gr de faina, ½ plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml de lapte, 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie, 1 lingura de faina
  • 300 ml de frisca lichida, 1-2 linguri zahar
  • Sucul si coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 100 gr fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pregatirea blatului – separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma – treptat se adauga zaharul. Cand spuma a devenit suficient de ferma, de adauga galbenusurile de ou, apa, esenta si cele 2 linguri de ulei. Se omogenizeaza iar mai apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt.

Se amesteca de jos in sus, cu o spatula si mai apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (25x37cm)– se pune la cuptor, la 160-170 grade si se verifica cu o scobitoare cand este gata.

Pregatirea cremei – se prepara budinca – puneti laptele la fiert si mai apoi adaugati praful de budinca amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si 1 lingura de faina. Cand este suficient de densa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Mai apoi, se adauga sucul si coaja de lamaie si mai apoi se lasa la racit complet.

Frisca lichida se bate foarte bine, se amesteca cu budinca si 2/3 din fulgii de nuca de cocos. Cand blatul este rece, se taie in doua sau in 3 – depinde de tava ce ati folosit-o.

Crema se pune intre blaturi si deasupra prajiturii – se orneaza cu nuca de cocos si poate fi pusa la rece pentru 1-2 ore sau poate fi taiata imediat.

 

Pofta buna!