Torturi

Cel mai bun blat pentru torturi și prăjituri de casă

 

 

Cel mai bun blat pentru torturi și prăjituri de casă

 

 

Trebuie sa incerci o reteta foarte buna pentru un blat pufos de tort – este ideal sa folosesti aceasta reteta atunci cand vrei sa pregatesti o prajitura rapida. Se pregateste usor si va iesi un blat foarte pufos si bun.

 

Ingrediente:

  • 4 oua, 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina, 1 plic zahar vanilat
  • 1\2 praf de copt

 

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri – ouale trebuie sa fie reci, de la frigider. Se mixeaza albusurile pana devin o spuma mai ferma iar pentru o mixare mai buna, in albusuri se adauga un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. In compozitia rezultata se adauga jumatate de albusuri, se amesteca bine. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, treptat.

Atent se adauga albusurile ramase si se amesteca usor. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna aluatul si se coace 30-40 minute la temperatura de 180 grade. Blatul se lasa la racit si se taie in 2 sau 3 parti.

Blatul poate fi insiropat inainte de a fi folosit pentru prajituri sau torturi – depide de ce tip de crema veti folosi mai departe.

Daca vreti sa faceti 2 blaturi sau sa folositi o tava mai mare (de obicei se foloseste o tava de 24 sau 26 cm, rotunda, cu pereti detasabili) – trebuie sa schimbati cantitatea de ingrediente. Puteti adauga si cacao daca vreti sa obtineti un blat inchis la culoare.

 

Pofta buna!

 

 Sursa