Checuri

Nu te poti abtine de la dulciuri nici in post? Nici o problema. Azi avem pentru tine chec zebra de post

 

 

Nu te poti abtine de la dulciuri nici in post? Nici o problema. Azi avem pentru tine chec zebra de post

 

Iata o reteta simpla, delicioasa, pe care o poti incerca oricand. Are un gust minunat si arata foarte bine!

 

Ingrediente:

  pentru blat:

300 g faina alba,

130 g margarina vegetala,

50 g zahar,

1 lingurita praf de copt

 pentru umplutura:

800 g lapte de soia sau de migdale,

130 g margarina

 

Mod de preparare:

Se amesteca margarina, faina, zaharul si praful de copt si se framanta un aluat, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt. Pentru umplutura se amesteca foarte bine toate ingredientele, in afara de cacao.

Din compozitia obtinuta se separa un sfert din cantitate si se amesteca si cu cacao. Apoi se pun doua linguri mari din umplutura de culoare deschisa pe mijlocul blatului.

Peste punem o lingura-doua de umplutura cu cacao si tot asa pana se termina umpluturile. Cand e gata acest procedeu, se baga la cuptorul incins la 180 de grade, pentru maximum 45 de minute.

 

Pofta buna!