Ingrediente:
- căpșuni – 250 g;
- zahăr – 80 g;
- lapte – 600 ml;
- amidon de porumb – 50 g.
topping:
- căpșuni – 200 g;
- unt – 20 g;
- zahăr – 60 g.
Mod de preparare:
Turnați zahărul într-un bol cu căpșuni, adăugați laptele și măcinați bine cu un blender de imersie.
Turnați amestecul rezultat printr-o sită într-o cratiță.
Turnați amidon de porumb acolo, gătiți amestecul până se îngroașă, amestecând constant.
Apoi, turnați amestecul într-un recipient adânc și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.
Pentru a decora partea de sus, tocați mărunt 200 de grame de căpșuni.
Topiți zahărul și untul într-o tigaie și adăugați căpșunile în caramel.
Gătiți căpșunile în caramel până își schimbă culoarea în roșiatică.
Apoi, transferăm căpșunile caramelizate pe desertul principal.
Lăsați desertul să se întărească la frigider timp de 1 oră. Rezultatul este un desert delicios și frumos cu căpșuni.
Pofta buna!