Desert

O prăjitură delicioasă, simplă, ușoară și moale. O puteți face cu o varietate de fructe, eu am ales zmeura. Iese o prăjitură cu adevărat grozavă

 

O prăjitură delicioasă, simplă, ușoară și moale. O puteți face cu o varietate de fructe, eu am ales zmeura. Iese o prăjitură cu adevărat grozavă

 

Ingrediente:

Pentru pandișpan:
5 ouă,
160 g zahăr,
125 g făină universală,
50 g făină de cartofi,
un praf de sare
Pentru mousse:
500 g zmeură,
2 cutii de jeleu de zmeură,
350 ml apă clocotită,
500 ml smântână grasă,
2 lingurițe zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti pandișpanul.

Bateți 5 albușuri de ou cu un praf de sare.

Când devin foarte spumoase, adăugați zahărul și bateți încă câteva minute.

Apoi adăugați 5 gălbenușuri de ou, unul câte unul. Cerneți apoi ambele făinuri și amestecați ușor cu un tel sau o spatulă, nu cu un robot de bucătărie, doar până se combină.

Toarnă amestecul pe o tavă de copt (25×35 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Nu unge marginile. Netezi amestecul și coace-l în cuptorul preîncălzit la 170°C (350°F) timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în partea de sus și de jos iese curată.

Apoi lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit, taie zmeura în jumătate.
Mixează zmeura într-un blender și strecoară-o printr-o sită pentru a îndepărta semințele (dacă nu te deranjează, poți sări peste strecurare).
Turnă cele două pachete de gelatină în 350 ml de apă clocotită și amestecă până se dizolvă.

Adaugă zmeura pasată și amestecă. Lasă-l să se răcească.

Bate frișca cu 2 lingurițe de zahăr pudră până se formează vârfuri tari, apoi adaugă amestecul de jeleu și mousse răcit, amestecând până se omogenizează.
Toarnă amestecul peste primul strat de pandișpan și acoperă-l cu al doilea strat de chec.

Dă la frigider pentru câteva ore.
Înainte de feliere, presărează cu zahăr pudră.

SFAT: Dacă înlocuiți alte fructe cu zmeură, nu uitați să le folosiți și cu o aromă de jeleu care să se potrivească cu fructul.

 

Pofta buna!

 

Sursa