Torturi

Nu ai mancat nimic mai bun. Incearca reteta asta simpla de Tort „Lapte de pasare”

 

 

Nu ai mancat nimic mai bun. Incearca reteta asta simpla de tort „Lapte de pasare”

 

Ingrediente:

Pentru blat:

3 ouă;

1 cană de zahăr;

1 cană de făină;

1 plic de zahăr vanilat.

Pentru cremă:

5 ouă;

1,5 căni de zahăr;

2 lingurițe de amidon;

½ cană de lapte;

150 g de unt moale;

20 g de gelatină;

1 plic de zahăr vanilat.

Pentru glazură:

200 g de ciocolată neagră;

75 g de unt.

 

Mod de preparare:

 Blatul:

1. Mixaţi ouăle, zahărul şi vanilia până când compoziția se va mări în volum de 3-4 ori.

2. Adăugaţi făina cernută şi amestecaţi cu acuratețe folosind o spatulă.

3. Turnaţi aluatul într-o forma (20×20 cm), tapetată cu hârtie de copt.

4. Coaceţi blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, 15-18 minute. Faceţi testul scobitorii pentru a verifica dacă e gata.

5. Răciți blatul în formă, apoi transferați-l cu acuratețe pe o plasă de răcit.

Crema:

6. Separați albușurile de gălbenuşuri.

7. Mixați gălbenuşurile cu 1 cană de zahăr şi zahărul vanilat.

8. Fără să vă opriți din mixat, adăugați laptele.

9. Apoi adăugați amidonul dizolvat într-o lingură de apă.

10. Încălziți amestecul la baia de aburi până când se va îngroșa. Amestecați continuu cu un tel. Apoi răciți amestecul punând cratița într-un vas cu apă rece, amestecați continuu.

11. După ce crema s-a răcit adăugați untul moale. Mixați cu un tel până la omogenizare.

12. Înmuiați gelatina în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi încălziți-o la baia de aburi, până se va dizolva complet.

13. Mixați albușurile cu ½ de cană de zahăr până obțineți o spumă consistentă.

14. Continuând să mixați, incorporați în jet subţire gelatina.

15. Apoi adăugați compoziția de gălbenuşuri. Mixați crema bine şi lăsați-o 2-3 minute să se prindă.

16. Tăiați blatul de pandișpan în două.

17. Aranjați primul blat în forma detașabilă sau folosiţi o ramă. Turnați peste el toată crema. Acoperiți cu al doilea blat. Apăsați ușor. Puneți tortul pe câteva minute la rece. Puteți stropi blaturile cu coniac sau rom dizolvat în puţină apă, astfel ele vor fi mai aromate.

18. Între timp pregătiți glazura: Rupeți ciocolata bucăţi şi împreună cu untul topiți-le la baia de aburi. 19. Înlăturați rama şi turnați toată glazura peste tort. Decoraţi-l după preferințe. 20. Puneți tortul la rece cel puţin oră, apoi savurați-l cu plăcere.

 

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursa