Placinte si Rulade

Negresa cu ciocolata, portocala si branza – Negresa cu branza

 

 

Negresa cu ciocolata, portocala si branza – Negresa cu branza

 

Daca ma intrebati pe mine, la aceasta negresa cu ciocolata si branza ar merge la fix niste fructe (capsuni, zmeura sau visine). Daca ii vei intreba pe ai mei iti vor raspunde ca a fost perfecta asa. Pufoasa si aromata, cu gust intens de ciocolata… zau, ca nu stiu daca ti-ai putea dori ceva mai mult. Poate si o portie de inghetata alaturi.

 

Ingrediente: 

  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 700 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare: 

Pune ciocolata si untul intr-o craticioara si topeste-le impreuna. Fie pe baie de aburi, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Fie pe foc mic, amestecand continuu. Da deoparte si lasa la racit.

  • poti folosi orice fel de ciocolata ai si iti place. Eu am facut un amestec de ciocolata: 50 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata cu 52% cacao si 50 g ciocolata neagra cu 75% cacao

Mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Toarna amestecul de ciocolata cu unt si amesteca usor pana la omogenizare.

Separat, amesteca faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cerne peste compozitia cu ciocolata. Amesteca uosr cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Preparare crema de branza:

Pune toate ingredientele intr-un castron si mixeaza cu blenderul vertical pana obtii o crema fina.

  • poti folosi si crema de branza, caz in care poti folosi si un mixer sau un tel
Asamblare Negresa cu ciocolata si branza:

Toarna cca 2/3 din compozitia pentru negresa intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Distribuie crema de branza deasupra, punand  cu lingura din loc in loc. Deasupra cremei de branza pune compozitia pentru negresa ramasa. Cu ajutorul unei lingurite amesteca usor cele doua compozitii, atat cat sa obtii efectul marmorat.

Da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute, pana negresa trece proba cu scobitoarea. Lasa negresa sa se tempereze in tava, apoi o scoti pe un gratar cu tot cu hartia de copt si o lasi sa se raceasca foarte bine.

Indeparteaza hartia de copt si portioneaza dupa dorinta.

 

Poftă bună!

  Sursa