Sfaturi utile

Murdăria și grăsimea vor dispărea de pe hotă! Plus 10 trucuri pentru o bucătărie extrem de curată. Trebuie să le încerci!

 

 

 

Bucătăria trebuie să fie mereu curată, pentru a evita înmulțirea bacteriilor, de aceea trebuie să acordăm o atenție deosebită suprafețelor și aparatelor de bucătărie, să le curățam sistematic și să menținem bucătăria curată. Echipa noastră vă oferă câteva trucuri simple ca să aveți mereu o bucătărie impecabilă și strălucitoare. Aceste sfaturi o să vă fie de mare ajutor!

Bucătărie curată

Puteți înlătura grăsimea și funinginea de pe filtrele hotei timp de 15 minute. Pentru aceasta trebuie să demontați filtrele, apoi să le înmuiați într-o soluție din apă, sare și sare de lămâie timp de 15 minute (la 1 l de apă veți avea nevoie de 4 linguri de sare și 3 lingurițe de sare de lămâie). Dacă nu veți putea îndepărta grăsimea prin această metodă, atunci încercați să fierbeți filtrele în soluție.

Spălați o cratiță arsă cu cărbune activ! Mărunțiți câteva pastile sub formă de pulbere și presărați-o pe locul ars. După 20 de minute trebuie să adăugați un pic de apă rece. După 30 de minute puteți spăla vasul și îndepărta resturile de cărbune.

Fiecare gospodină care are multicooker știe că elementul de încălzire al dispozitivului trebuie să fie mereu curat. Dar ce faceți, dacă au rămas resturi de mâncare? Puteți curăța elementul de încălzire cu o cârpă curată și bicarbonat de sodiu. Înmuiați cârpa umedă în bicarbonatul de sodiu și ștergeți suprafața murdară. Apoi îndepărtați resturile de bicarbonat cu o cârpă curată și umedă și ștergeți bine elementul de încălzire până va fi uscat.

Puteți spăla frigiderul și elimina mirosurile neplăcute cu o soluție din oțet și apă în proporții egale. După spălare, vă recomandăm să nu folosiți frigiderul imediat, dar să-l lăsați ca să se aerisească timp de câteva ore. O metodă mai radicală – curățarea frigiderului cu amoniac. După ce ați șters pereții, lăsați frigiderul să se aerisească toată ziua.

Spălați faianța de grăsime cu ajutorul unei soluții eficiente. Pentru prepararea acesteia trebuie să dizolvați în 4 l de apă caldă: 4 linguri de borax, 100 ml de oțet și 100 ml de amoniac. Umeziți suprafața murdară cu această soluție și frecați-o ușor. Faianța va străluci!

Curățați dulapurile din bucătărie de grăsime cu ajutorul unui amestec din ulei și bicarbonat de sodiu (în proporții egale). Aplicați acest amestec pe suprafața murdară și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute. După acest timp înlăturați amestecul cu un burete: acesta se va lua sub formă de cocoloașe.

Cea mai simplă metodă de spălare a blenderului! După ce l-ați folosit, adăugați imediat în vasul acestuia un pic de apă și câteva picături de lichid pentru spălarea vaselor. Apoi porniți blenderul timp de 20 de secunde. Clătiți vasul blenderului și cuțitul cu apă.

Mulți bucătari ne recomandă să nu folosim râșnița de cafea pentru mărunțirea condimentelor, deoarece uleiurile esențiale care se formează se îmbibă în cafea. Dacă ați făcut această greșeală, atunci puteți remedia situația, mărunțind în aparat o mână de orez crud.

Curățați răzătoarea pentru cașcaval cu ajutorul unei perii pentru zugrăvit. Perii tari vor îndepărta ușor resturile de cașcaval și alte produse lipicioase.

Coșul de gunoi vechi de asemenea trebuie curățat! Pentru aceasta preparați gheață din amestec de apă și oțet în proporții egale, apoi puneți-o în coș. După ce gheața se va topi, trebuie să spălați coșul de gunoi sub un jet de apă.

Îndepărtați petele de cafea de pe vasele de porțelan cu ajutorul unui amestec din oțet și sare. Amestecați ingredientele în proporții egale și aplicați amestecul pe părțile murdare (este preferabil să înmuiați vasele în acest amestec). După 30 de minute trebuie să spălați vasele.

 

Sursa: MagazinulDeCase