
Ingrediente:
- 1 cana curmale (220 g)
- 1 lingurita de unt
- un praf de scortisoara
- 1 lingurita apa de floare de portocal
- 300 g fursecuri fara zahar
- 6 linguri de miere (120 g)
- 150 g ciocolată neagră fără zahăr
Decor:
- ciocolată albă
Mod de preparare:
1. Scoateți curmalele din cuburi și puneți-le într-un bol.

2. Gătiți-le timp de 20 de minute la foc mic și apoi transferați-le într-un blender.

3. Adaugati untul, stropiti cu un praf de scortisoara si turnati peste apa de floare de portocal.
4. Se amestecă pentru a forma o pastă.

5. Transferați-le într-un castron, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se odihnească 1-2 ore.

6. Pune fursecurile fara zahar intr-un blender si amesteca-le. Apoi turnați-le într-un bol, adăugați miere și amestecați cu mâinile.

7. Împărțiți aluatul în 3 părți, acoperiți cu folie alimentară și întindeți-le cu un sucitor.

8. Rulați amestecul de curmale într-un cilindru lung, puneți-l pe aluat și rulați-l. Faceți asta cu fiecare aluat.


9. Topiți ciocolata neagră într-un cuptor cu microunde și turnați-o peste rulouri.

10. Decorați-le cu ciocolată albă și folosiți o scobitoare pentru a crea modele.

9. Dați la frigider pentru 15 minute și apoi tăiați în felii.

10. Serviți-le în coșuri decorative, cu dragoste și cel mai important, au un gust deosebit.
Pofta buna!













