Bauturi

Mere și miere si scortisoara. O băutură simplă, revitalizantă si sanatosă pentru organism

 

 

Sofia este considerată cea mai frumoasă femeie din lume în bikini! Pozele care au uimit pe toată lumea si din care a facut avere !

 

 

Fitoterapeutul francez Jean Valnet recomanda acest ceai de mere si scortisoara pentru combaterea virusilor si bacteriilor, pentru tratamentul racelii si gripei. Aceasta bautura aromata este placuta la gust, iar proprietatile sale sunt excelente pentru sanatate.

Ceaiul este un amestec perfect de arome, iar culoarea este rosiatica-galbuie de la batonul de scortisoara si de la merele fierte. Se bea cald sau rece, dupa cum doreste fiecare.

Ceai de mere si scortisoara, Foto: mrwallpaper.com

Ceai de mere si scortisoara

Ingrediente:

  • 500 ml apa
  • mere
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de miere de albine

Mod de preparare:

Se spala merele, se curata de coaja si se taie in bucati, apoi se pun la fiert in apa intr-o oala la foc mic si se fierb pana se inmoaie; se ia oala de pe foc, se strecoara ceaiul obtinut din mere, se lasa sa se raceasca putin iar apoi se adauga 2 linguri de miere de albine si o lingurita de praf de scortisoara.

Acest ceai are un gust placut, acrisor si aromat, iar in combinatie cu mierea de albine devine duceag-acrisoar cu o aroma speciala. Cei care doresc pot adauga si o felie de lamaie pentru ca ceaiul sa aiba si mai multa vitamina C.

Ceaiul de mere si scortisoara are efect diuretic, ajuta in eliminarea excesului de lichid din organism. Scortisoara in combinatie cu mierea este benefica pentru tractul digestiv, elimina ciupercile, parazitii si bacteriile. De asemenea scade nivelul de colesterol, combate caderea parului, reduce riscul de infectii ale vezicii urinare, creste flexibilitatea vaselor de sange si scade riscul de boli de inima.

Scortisoara ofera energie corpului, ajuta in vindecarea bolilor respiratorii, te scapa de mirosul neplacut din cavitatea bucala. Ceaiul din mere este delicios, este un remediu bun pentru afectiunile tractului gastro-intestinal, ajuta la curatarea organismului de toxine, deoarece aceste fructe au pectina. De asemenea merele contin tanin (care previne litiaza renala) si multe minerale, zaharuri, acid folic si vitamine (care combat anemia).

Mierea de albine este un medicament natural eficient impotriva tusei, ajuta la eliminarea mucusului din bronhii si vindeca afectiunile respiratorii.

 

Sursa