Placinte si Rulade

Melci cu Brânză de Vaci, în Sos de Smântână

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de prăjituri de casă deosebit de aromate și delicioase. Aluatul moale și pufos se combină perfect cu umplutura fină cu brânză. Completat cu sosul de smântână, prăjiturile se obțin atât de delicioase, încât se topesc în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu niște prăjituri de casă ce nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

 

Ingrediente:

350 g de făină
3 g de drojdie uscată
100 ml de lapte
50 g de zahăr
50 g de unt (82%)
70 g de smântână
3,5 g de sare

 pentru umplutură
500 g brânză de vaci
1 ou
100 g de zahăr

  pentru sos
200 g de smântână
1 lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Dizolvați drojdia în laptele cald. Adăugați 0.5 linguriță de zahăr și 2-3 lingurițe de făină. Amestecați până obțineți un aluat omogen și lichid. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 30-40 de minute, până va face spumă.

Cerneți făina. Amestecați-o cu sarea și zahărul. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și smântâna. Amestecați bine, până obțineți o masă fărâmicioasă.

Turnați în aluatul fărâmicios maiaua pregătită și amestecați bine. Obțineți un aluat de o densitate medie. Reglați densitate aluatului cu ajutorul făinii.

Acoperiți aluatul cu un prosop sau folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute. Frământați bine aluatul, până acesta devine neted și omogen. Acoperiți-l și lăsați-l să crească la un loc cald. Volumul acestuia trebuie să se dubleze. Dacă dispuneți de timp, lăsați aluatul să crească de două ori.

Frecați brânza de vaci cu oul și zahărul, până obțineți o masă omogenă. Dacă brânza de vaci este prea umedă, adăugați puțină făină sau pesmeți măcinați.

Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 0,5 – 1 cm.

Acoperiți blatul cu un strat uniform de umplutură și rulați-l (nu prea strâns).

Tăiați rulada obținută felii de grosimea dorită. Veți obține aproximativ 20 de felii. Aranjați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Păstrați o distanță între acestea. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le la temperatura camerei pentru 40 de minute. În acest timp, aluatul va crește.

Cu 5-7 minute înainte de a da prăjiturile la cuptor, ungeți-le cu ou bătut. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200°C, până se rumenesc.

Amestecați smântâna cu zahărul. Imediat ce scoateți prăjiturile din cuptor, ungeți-le cu sosul pregătit. Acoperiți-le (cu un capac) și lăsați-le să se răcească.

Poftă bună!

 

Sursa: Bensana