Desert

Mascarpone de casă – Atât de ușor de preparat încât te vei gândi de 2 ori înainte de a cumpăra din comerț

 

 

 

 

Aceasta reteta de Mascarpone de casa este atat de usor de preparat, incat te vei gandi de 2 ori inainte de a mai achizitiona din comert… Pentru realizarea acestuia sunt necesare doar 2 ingrediente si niste tifon…

 

Ingrediente:

500 ml smantana (cu peste 30% grasime)

1 lingura de zeama de lamaie (proaspat stoarsa)

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita se rastoarna smantana si se da la foc mediu, amestecand frecvent, pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere (85 grade Celsius), scrie kiloretete.ro.

Se adauga zeama de lamaie si se continua amestecarea pana ce se ingroasa smantana.

Intr-o sita cu ochiuri fine, asezata intr-un bol, se aseaza tifonul usor umezit, in 4 straturi.

Se toarna smantana ingrosata in sita tapetata cu tifon si se lasa la temperatura camerei, pana ce se raceste complet. Nu se preseaza si nu se stoarce crema!

Odata ajunsa crema la temperatura camerei, se acopera sita cu folie alimentara si se da la frigider pentru 10 – 12 ore.

Mascarponele de casa se pastreaza la frigider si poate fi folosit in decurs de o saptamana.

Acum puteti face tiramisu cu mascarpone de casa si o multitudine de alte deserturi savuroase!

 

Pofta buna!

 

Sursa: bensan.ro