Preparate din Peste

Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

 

 

 

 

Ingrediente: 

  • 4 macrou
  • 2 cesti de vin
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 1 lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • cimbru
  • dafin

 

Mod de preparare: 

Macroul se curata si se spala, i se taie dupa preferinta capul si coada, se sareaza si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru in interior si in exterior si se lasa 10-20 minute sa prinda gust. Se pune putin ulei intr-o tava de cuptor si se unge bine tava. Lamaia si usturoiul se taie rondele. O rosie se taie rondele iar restul rosiilor se taie cubulete. Pestele se unge cu ulei si in interior si in exterior. In interiorul pestelui se pun: cate o felie de lamaie, 2 rondele de usturoi, o felie de rosie, o foaie mica de dafin. Se asaza pestele in tava, se presara piper si cimbru, se adauga o ceasca de vin si una de suc de rosii, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper si se introduce tava in cuptorul incins. Dupa 30 minute se scoate tava, se intoarce cu grija pestele sa nu se rupa, se adauga cealalta ceasca de vin si se introduce din nou la cuptor. Dupa inca 30 de minute pestele este gata si se poate servi.

 

Pofta buna!  

 

Sursa: Preparatedevis