Sistemul circulator, prin intermediul venelor si arterelor, are rolul de a transporta sangele in tot corpul, asigurand buna functionare a intreg organismului. Alimentatia bogata in grasimi saturate si zahar alb rafinat dar si factori precum mostenirea genetica, nivelul crescut de colesterol in sange, consumul excesiv de alcool, sedentarismul s.a., contribuie la aparitia unor depozite de grasimi, deseuri celulare si calciu pe peretii vaselor de sange. In timp, aceste depozite se transforma in placi de aterom, determinand ingustarea arterelor si pierderea elasticitatii lor. Circulatia sangelui este ingreunata si fluxul sau este redus, sanatatea generala fiind astfel compromisa.

Pentru a preveni acest lucru, este important sa ne schimbam stilul de viata, adica sa renuntam la alcool si tigari, sa facem sport regulat, sa adoptam o alimentatie sanatoasa bazata pe cruditati si proteine bune si sa eliminam prajelile, grasimile animale si zaharul. Foarte eficienta este cura de primavara cu urzici. Alte alimente care fac minuni pentru arterele infundate sunt usturoiul, strugurii, merele, perele, spanacul, fructele de mare, pestele gras, afinele, sfecla etc. In lipsa unei diete echilibrate, aceste placi de aterom se maresc, crescand astfel riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara sau vasculara. O artera blocata sau infundata poate produce grave probleme de sanatate, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boala cardiaca ischemica, boala arteriala periferica, hipertensiunea arteriala si insuficienta renala.

Remediu pentru curatarea venelor si arterelor de depuneri:Imagini pentru Maceratul de ceapa in vin poate curata eficient venele si arterele infundate. Iata cum se prepara

Tocati marunt patru-cinci cepe rosii si turnati peste ele un litru de vin alb. Lasati-le sa macereze pana a doua zi, apoi strecurati. Intre timp, fierbeti un alt litru de vin alb cu 250 g de radacina de patrunjel si doua legaturi de frunze de patrunjel. Lasati-l sa fiarba la foc mic, pana cand scade la jumatate. Dupa ce s-a racit, strecurati compozitia si amestecati-o cu maceratul de ceapa. Peste cele doua preparate, adaugati 150 – 200 ml de miere de albine. Produsul rezultat se depoziteaza intr-un borcan cu inchidere ermetica si se lasa la macerat timp de o saptamana, agitandu-se de cateva ori pe zi. In final, se strecoara inca o data totul. Se pastreaza la rece. Se administreaza cate o lingurita pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

Pentru a mari eficacitatea procesului de curatare a vaselor si a arterelor, se recomanda consumul de ceai din plante benefice bunei functionari a aparatului circulator precum sunatoarea, ghimbirul, musetelul, siminocul sau mesteacanul.