Salate

Le-am preparat pentru iarna, dar le-am mancat la cina. Maine facem iar!

 

 

Le-am preparat pentru iarna, dar le-am mancat la cina. Maine facem iar!

 

 

Cu siguranță nu ați preparat astfel de conserve pentru iarnă. Vă prezentăm o rețetă incredibilă de ardei în sos de muștar, o gustare deosebită pentru iarnă. Ardeii se prepară foarte ușor, sunt delicioși, foarte apetisanți și cu un gust extraordinar. Încercați neapărat această rețetă și savurați ardeii cu cartofi sau bucate din carne.

Ingrediente:

10 bucăți Ardei gogoșari
200 g Muștar
150 ml Apă
70 ml Oțet de 9%
2 linguri Zahăr
1 lingură Sare
5 bucăți Ienibahar
2 bucăți Frunză de dafin
150 ml Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Tăiați ardeii în jumătate, înlăturați cotorul și îi tăiați în fâșii subțiri.
  2. Într-o cratiță de mărime medie turnați apa, adăugați oțetul, zahărul, sarea, boabele de ienibahar și frunzele de dafin. Amestecați și aduceți la punctul de fierbere.
  3. Adăugați fâșiile de ardei în porții și-i fierbeți pentru 10-15 minute sub capac, amestecând periodic. Apoi scoateți ardeii într-un bol mare și fierbeți treptat până finisați toți ardeii.
  4. Într-un bol, amestecați uleiul cu muștarul și adăugați peste ardeii fierți și amestecați bine.
  5. Puneți ardeii în borcane sterile, acoperiți cu capac și le lăsați la răcit la temperatura camerei. Apoi păstrați borcanele în frigider.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!