Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Inainte de Craciun, bunica mea punea ulei de masline in clementine, iar cand am aflat si eu secretul, am incercat imediat

 

 

Cum se apropie Craciunul si iarna incepe sa fie din ce in ce mai rece, ne place sa stam in fotoliu, inveliti intr-o patura calduroasa si band ciocolata calda. Ce ne bucura simai tare pe durata iernii sunt lumanarile parfumate. Pe langa decoratiile si pomul de Craciun, detaliile sunt cele care conteaza.

Atunci cand vine vorba de lumanari, formele si aromele lor sunt cele care ne fac casa sa para mai calduroasa si primitoare. Se taie coaja portocalei pe linia mediana de jur imprejur, incercand sa nu sectionezi prea tare miezul. Cu degetul introdus sub coaja, rotesti portocala astfel incat coaja sase desprinda de pe o jumatate de miez. Impingi coaja de pe jumatatea dezvelita cu degetele astfel incat sa o desprinzi cat mai mult, dar sa nu rupi fibrele din mijlocul portocalei. Acestea trebuie pastrate cat mai lungi pentru a le putea folosi apoi drept fitil.

Cand ai obitnut o jumatate de sfera cu fitil in mijloc, umpli trei sferturi din volumul ei cu ulei de masline, turnand uleiul incet, numai peste fitil pentru ca acesta sa seimbibe bine cu ulei. Apoi, cu ajutorul unui aprinzator de aragaz, pozitionezi flacara pe fitil, pana cand acesta se va aprinde. Fitilul se nu va aprinde instant, pentru ca este inca umed, dar in 20-30 de secunde vei obttine o lumanare cu parfum foarte puternic si placut de portocala.

Lumanarile astfel obtinute vor ramane aprinse de la 6 la 8 ore!

 

Sursa: Bensan Romania