Remedii naturiste

Iată lucrurile MIRACULOASE pe care le poate face CEAPA!

 

 

 

În caz că nu știați până acum, ceapa este unu dintre cele mai bune remedii naturale care face minuni asupra sănătății. De exemplu, este cel mai bun remediu împotriva vomitării și cel mai bun imuno-modulator, datorită proprietățile sale antibiotice.

Această simplă legumă are proprietăți antiseptice și antibacteriene datorită conținutului de sulf. Este o sursă bogată în antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi. Ultimii sunt cunoscuți drept cauza majoră a multor boli cronice, inclusiv cancerul.

Sucul de ceapă este un expectorant natural care este benefic în cazul afecțiunilor respiratorii. Mai mult, compușii de sulf și flavonoizii sunt un remediu foarte eficient împotriva diabetului, afecțiunilor cardiace, colesterolului și artritei.

Buneii noștri au folosit foarte mult ceapa pentru a trata răcelile și gripa. Acum, chiar și Organizația Mondială a Sănătății recunoaște posibilele efecte benefice de tratare a infecțiilor respiratorii, bronșitelor, tusei și congestiei

Beneficiile uimitoare ale cepei

1. Previne vomitarea

Curățați ceapa și stoarceți sucul cu ajutorul unui tifon. Apoi preparați un ceai de mentă și lăsați să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute. Apoi beți ceai de mentă și apoi repetați procedura până vor dispărea simptomele.

2. Curăță aerul

Puneți rondele de ceapă prin cameră pentru a curăța aerul de bacterii și viruși.

3. Scade febra

Tăiați ceapa felii. Apoi ungeți talpa cu ulei de cocos și aplicați felii de ceapă pe arca fiecărei tălpi. Înfășurați picioarele cu folie alimentară și îmbrăcați ciorapi. Lăsați bandajul pe noapte pentru a scoate toxinele și infecția din organism.

4. Tratează tusea

Curățați o ceapă și tăiați-0 în jumătate. Presărați o linguriță de zahăr brun pe fiecare ceapă și acoperiți-le pentru aproximativ o oră. Consumați sucul obținut pentru a ameliora tusea.

5. Ruperea congestiei toracice

Zdrobiți o ceapă și adăugați ulei de cocos pentru a obține o pastă. Aplicați această pastă pe piept și acoperiți cu un prosop.

6. Ameliorează colicile

Fierbeți o ceapă galbenă tăiată cuburi, lăsați să se răcească, apoi scurgeți. Administrați copilului câte o linguriță de ceai de ceapă la fiecare oră până dispar simptomele.

7. Tratează infecțiile de ureche

Mărunțiți o ceapă, puneți-o într-un ciorap și legați-l bine. Apoi puneți-l pe zona afectată acoperind capul/urechea cu o pânză caldă. Îndepărtați compresa când dispar simptomele.

8. Tratează rănile

Ceapa are proprietăți antiseptice și stopează sângerarea în câteva clipe.

Alte utilizări ale cepei:

ștergeți cu o felie de ceapă talpa fierului de călcat pentru a preveni ruginirea

curățați cuprul și vasele din sticlă cu o felie de ceapă

ștergeți fața cu o felie de ceapă pentru a preveni apariția pistruilor

ștergeți corpul cu o felie de ceapă pentru a preveni mușcăturile de insecte

sucul de ceapă aplicat la rădăcinile părului stimulează creșterea acestuia

sucul de ceapă îndepărtează moliile

sucul de ceapă fiert și răcit pulverizat pe plante îndepărtează dăunătorii

avocado nu se va face maro dacă veți pune lângă el niște ceapă roșie

 

Sursa: Bensan