Chifle pufoase umplute cu lapte condensat fiert atât de gustoase, încât nu vă veți mai putea sătura! Le puteți savura în fiecare dimineață alături de o ceașcă de ceai sau cu lapte. Sunt dejunul perfect atât pentru maturi, cât și pentru cei mici. Preparați-le și dumneavoastră ca să vă convingeți cât de gustoase sunt!
Ingrediente :
Pentru aluat:
- 500 ml de lapte cald;
- 1/3 linguriță de sare;
- 25 gr de drojdie proaspătă (sau 10 gr de drojdie uscată);
- 3 ouă;
- 220 gr de zahăr;
- 1 kg de făină;
- 180 gr de unt la temperatura camerei.
Pentru umplutură:
- 1 cutie de lapte condensat fiert.
Pentru aluat Streusel:
- 80 gr de unt la temperatura camerei;
- 150 gr de făină;
- 50 gr de zahăr.
Mod de preparare :
1. În laptele cald, adăugați sare, drojdie, zahăr și ouă. Amestecați bine ingredientele.
2. Încorporați o parte din făină, adăugați untul moale, amestecați, apoi adăugați treptat făina rămasă și frământați aluatul în vas, apoi pe suprafața de lucru înfăinată.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat4-1024x503.jpg)
3. Acoperiți aluatul și îl dați la loc cald pentru 1,5-2 ore.
4. Pregătiți aluatul Streusel. Amestecați untul moale cu zahăr și făină.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat5-1024x513.jpg)
5. Transferați aluatul pe blatul de lucru, îl lucrați și îl împărțiți în 20-22 de bucăți egale, pe care le rotunjiți și le acoperiți, să nu se usuce la suprafață.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat6-1024x513.jpg)
6. Întindeți lipii dreptunghiulare, adăugați 1/2 lingură de aluat Streusel și 1 linguriță de lapte condensat.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat1-1024x512.jpg)
7. Acoperiți umplutura cu aluat, lipiți marginea, îndoiți părțile laterale și rulați un rulou.
Sfat. Nu adăugați prea mult aluat Streusel, chiflele vor fi crude în interior.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat2-1024x511.jpg)
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat7-1024x509.jpg)
8. Formați astfel toate chiflele, le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, le acoperiți și le lăsați pentru 35-40 de minute.
9. Ungeți chiflele cu ou bătut, le presărați cu aluatul Streusel rămas și le coaceți timp de 30-35 de minute la cuptorul preîncălzit până la 170°С.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat8-1024x515.jpg)
10. Scoateți chiflele din cuptor și le acoperiți cu un prosop, până se răcesc complet.
![](https://retete-usoare.info/wp-content/uploads/2020/06/chifle-cu-lapte-condensat3-1024x507.jpg)
Cât de apetisant arată aceste chifle minunate, incredibil de gustoase și nemaipomenit de pufoase!
Pofta buna !