Preparate din Peste

Iată cum să gătești merluciu. Cea mai delicioasă cină de pește

 

 

Iată cum să gătești merluciu. Cea mai delicioasă cină de pește

 

În primul rând, vasele optime pentru gătitul peștelui este o tigaie din fontă. În ea, carnea de pește nu își pierde suculenta.

Bucățile mici absorb marinada mai repede.

Puteți prăji peștele sau coaceți nu numai în ulei de floarea soarelui, ci și în alte tipuri de ulei.

Vă vom spune cum să gătiți merluciu înăbușit pentru cină.

 

Ingrediente:

  • Pește de merluciu – 900 g;
  • Cod peste – 600 g;
  • Ceapa – 2 buc.;
  • Morcovi – 1 buc.;
  • Apă – 200 ml;
  • Pastă de roșii – 2 linguri. l.;
  • Zahăr – 1 linguriță;
  • Piper negru – 0,5 linguriță;
  • Boia – 1 linguriță;
  • Condimente pentru pește – 0,5 linguriță;
  • Frunza de dafin – 1 buc.;
  • Boabe de piper – 10 buc.;
  • Făină – 2 linguri.
  • Sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Curățăm ambele tipuri de pește de măruntaie, branhii și aripioare și scoatem capetele. Tăiați merluciul și codul în bucăți mici.

Turnați piper negru, boia de ardei, condimente de pește și sare într-un bol cu ​​făină. Trageți bucățile de pește în făină cu condimente.

Într-o tigaie cu ulei vegetal, la foc mare, prăjiți merluciul și codul pe ambele părți până se rumenesc. După prăjire, puneți peștele pe un vas separat.

Se rad morcovii decojiti pe razatoarea grosiera, se taie ceapa in sferturi. În aceeași tigaie, prăjiți ceapa și morcovul împreună cu frunza de dafin, piper negru și pasta de roșii.

Pentru a echilibra gustul, adăugați zahăr în legume și sare după gust. Turnați 200 ml de apă în legumele amestecate și amestecați din nou. Sub capac, aduceți masa de legume la fierbere și apoi așezați bucățile de pește.

Se fierbe pestele sub capac la foc mic timp de 15 minute. Apoi întoarceți bucățile de pește și fierbeți în același mod timp de 5-7 minute.

După gust, toacă coriandrul și pătrunjelul, se presară peste peste in vas. Acoperiți peștele cu un capac și continuați să fiarbă timp de 10 minute.

Sosul de rosii cu legume se absoarbe perfect in carnea de peste. Din acest motiv, merluciul și codul capătă noi note de aromă și devin foarte suculente.

 

Pofta buna!

 

Sursă