Flori si gradina

Iată ce se întâmplă dacă dormi cu un cactus în cameră

 

 

 

 

Dacă îţi plac plantele, însă nu prea ai timp să te ocupi de îngrijirea consecventă a unora mai pretenţioase, cactuşii sunt o opţiune excelentă. Nu au nevoie de multă îngrijire şi atenţie.

Ca plante de apartament, cactuşii au farmecul lor, sînt sălbatici, oferă ochiului un veget intens, iar anumite specii chiar înfloresc. Nu sunt plante pretenţioase, nu cer prea multă atenţie, în schimb oferă cîteva beneficii pentru sănătate, pe care puţini le cunosc.

Natura nu a creat degeaba cactuşii, dacă îi cunoaştem, ne putem bucura nu doar de rolul lor ornamental, ci şi de remediile pe care ni le oferă.

Chiar dacă se spun multe lucruri ciudate despre cactuși, acestea sunt plante excelente pentru dormitor, deoarece pe timpul nopții produc oxigen.

În plus, absorb undele electromagnetice, așadar pot sta lângă televizor, radio sau calculator fără probleme.

Cactusul ne ajuta sa ne completam energia si in acelasi timp poate inlatura energia negativa. Poate fi amplasat in fata monitorului computerului, preluind o parte din energia negativa.

De asemenea, cactuşii au puterea să reducă radiaţiile electromagnetice emise de aparatele electrocasnice.

Cum plantezi cactușii și cum îi uzi

E bine să plantezi cactusul într-un amestec de nisip și turbă, iar deasupra un strat de pietriș.

Nu replanta cactusul foarte des, deoarece nu îi face bine să îi schimbi pamantul, iar în plus de asta, nu are nevoie de îngrășământ.

Plantele își stochează singure rezervele și traiesc de obicei în zone toride. Dacă este udat foarte mult, planta va putrezi și va muri.

Nu toți cactușii preferă lumina. Unii trebuie ținuți la umbră. De preferat este să îi așezi în cea mai luminată partea a camerei.

Un mediu cât mai călduros este vital pentru cactuși, chiar daca aceștia nu au probleme cu frigul.

De asemenea, trebuie să acoperi cu pietricele suprafaţa pământului în care sunt plantate.

 

Imagini pentru Iată ce se întâmplă dacă dormi cu un cactus în cameră. Nici măcar nu îți imaginezi!

 

Sursa: MagazinulDeCase.ro