Creme si Budinci

Cele mai fine și gustoase creme făcute în casă, potrivite la orice prăjituri… Cremă de portocale, de ciocolată albă, neagră

 

 

Cele mai fine și gustoase creme făcute în casă, potrivite la orice prăjituri… Cremă de portocale, de ciocolată albă, neagră

 

Recomand aceste retete de creme pentru prajituri, facute in casa si din ingrediente naturale, pentru toate gospodinele care vor sa gateasca sanatos pentru cei dragi. Fie ca primesc musafiri sau se pregatesc pentru sarbatori, aceste retete de creme sunt binevenite oricand.

1. Cremă de portocale

Ingrediente:

  • vanilie
  • 40 g făină
  • 1 l lapte
  • 160 g zahăr
  • 240 g unt
  • coajă de portocală

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm vanilia și amestecăm foarte bine. Turnăm laptele și amestecăm până la omogenizare. La final, adăugăm zahărul.
  2. Punem amestecul la fiert la foc mic timp de 2-3 minute. Amestecăm energic până obține o cremă densă și omogenă.
  3. Adăugăm coaja de portocală, untul, luam crema de pe foc și amestecăm foarte bine.

 

2. Cremă fiartă din ciocolată albă

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată albă
  • 8 gălbenușuri de ou
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 ml frișcă

Mod de preparare:

  1. Pentru început, dăm ciocolata prin răzătoare. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm.
  2. Într-un vas, punem laptele și frișca la fiert. Amestecăm bine până când compoziția începe să fiarbă.
  3. Turnăm o cantitate mică de frișcă cu lapte, peste amestecu de ou. Mixăm bine, pe urmă turnăm amestecul de ou, în oala cu lapte și friscă. Amestecăm foarte bine, la foc mic, până obținem o cremă densă și omogenă.
  4. Turnăm crema obținută în bolul cu ciocolată albă. Amestecăm bine până la omogenizare.

 

3. Cremă fiartă după rețeta bunicii

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • vanilie
  • 4 linguri făină
  • 400 g unt

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul, ouăle și vanilia. Amestecăm totul foarte bine cu ajutorul unui mixer.
  2. Adăugăm laptele fierbinte.
  3. Punem crema la fiert la foc mic și amestecăm timp de 7 minute. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul. În final trebuie să obținem o cremă densă, fină și omogenă.

 

Cremă de ciocolată de casă

Azi va prezint o reteta pe care eu o folosesc foarte des atunci cand fac prajituri sau cand am chef de Nutella dar nu am in casa sau vreau sa mananc ceva mai sanatos. Aceasta crema de ciocolata de casa se prepara foarte usor, este sanatoasa si inlocuieste cu succes orice crema de ciocolata din comert. Recomand sa o incercati si voi, neaparat!

Ingrediente:

  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 500 ml lapte

Mod de preparare:

  1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, amidonul, 2-3 linguri de lapte și amestecăm bine. Punem laptele rămas la fiert, pe foc mic.
  2. După ce a fiert, îl turnăm peste compoziția pregătită anterior. Amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm ciocolata, mixăm și punem crema la frigider pentru câteva ore.

Sfat! pentru orice crema facuta in casa, atunci cand o fierbeti trebuie sa amestecati mereu cu un tel si sa folositi o cratita de inox, de preferat cu fund dublu. Astfel, crema nu se prinde si daca amestecati continuu, crema va iesi foarte pufoasa, fara cocoloase si super fina.

Eu asa fac mereu si la crema de vanilie si la cea de ciocolata. Puteti incerca si voi, sau, daca stiti si alte trucuri, spuneti-ne si noua in comentarii!

 

Poftă bună!

 

 Sursă