Preparate din Peste

Hering în crustă de bere neagră

 

 

 

 

Ingrediente:

1 kg baby hering
1 lămâie
250 ml bere neagră
200 g de făină
3 cătei de usturoi
1 linguriţă de rozmarin uscat
1 linguriţă de sare grunjoasă
150 ml ulei de floarea soarelui
50 g seminţe de in

 

Mod de preparare : 

Curăţaţi peştii sub jet de apă rece, după ce le-aţi tăiat capetele şi înlăturat măruntaiele. Condimentaţi-i cu sarea grunjoasă, coaja rasă de la lămâie, zeama de lămâie şi rozmarinul. Amestecaţi berea cu 150 g de făina şi cu căţeii de usturoi zdrobiţi.
Îmbrăcaţi tava de cuptor cu hârtie de copt şi turnaţi uleiul în ea. Treceţi fiecare peşte prin făină şi apoi prin aluatul moale de bere şi aşezaţi-i în tavă.
Presăraţi seminţele de in peste ei şi coaceţi-i în cuptorul fierbinte, în partea de sus, pentru 40 de minute la foc mediu spre maxim.
Sunt delicioşi în sandvişuri.

 

Poftă bună!

 

Sursa : papile mofturoase