Melodii de neuitat

” Hai vino iar in gara noastra mica „- Gabriel Dorobantu

 

 

 

 

 

Gabriel Dorobantu este unul dintre cei mai indragiti cantareti ai generatiei lui si a devenit foarte cunoscut mai ales dupa ce a lansat melodia : ” Hai vino iar in gara noastra mica ”

Este nascut pe 3 ian 1953 si a debutat in 1983- Festivalul de muzică ușoară-Mamaia, secțiunea interpretare cu cântecul „Ochii tai” de Vasile Veselovski, text Mihai Maximilian.

Gabriel Dorobanțu s-a născut la București, absolvind, după terminarea liceului, o Școală postliceală de proiectanți. Își desăvârșește educația muzicală în celebrul Cor de copii al Palatului Pionierilor (dirijor Stelian Olaru) cu care a efectuat un turneu in Bulgaria.

Este un burlac convins.

Cel care, între primii, a descoperit posibilități maxime de exploatare a filonului dramatic, pasional, din vocea sa, a fost compozitorul Dumitru Lupu. Cântecul „Hai, vino iar în gara noastră mică” ,scris de acesta și interpretat de Gabriel Dorobanțu a devenit unul dintre cele mai mari șlagăre ale muzicii ușoare românești. Cu o preocupare continuă pentru textul poetic (este și un înzestrat poet),pentru distincție scenică și educație muzicală, Gabriel Dorobanțu abordează cu egal talent cântecul de dans, cel de intensitate dramatică și melodică, șlagărul de factură meridională. A înregistrat până în prezent 350 de cântece,a editat 10 albume vinil și CD, a participat în emisiuni radio-TV, spectacole de divertisment. A avut roluri principale în filme de lung metraj pentru copii, a jucat în spectacole de revistă la Teatrul Constantin Tănase și Teatrul Majestic din Ploiești. A scris și interpretat alături de mari actori schițe umoristice pentru televiziune.

 

Sursa Wikipedia