Remedii naturiste

Greșeli pe care ar trebui să le evitați atunci când utilizați usturoiul ca remediu medicinal

 

 

Superstiții despre bijuterii. Află de ce nu trebuie să porți doar un cercel

 

Usturoiul este nu doar un condiment foarte cunoscut, ci și un antibiotic puternic care a fost folosit de oameni de multe secole.

Are numeroase proprietăți medicinale, în principal datorită compușilor săi activi.

Se știe că usturoiul scade tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului rău sau dăunător, contribuie la dilatarea venelor și activează funcțiile ficatului nostru.

Consumul de usturoi ajută, deasemenea la prevenirea bolilor de inimă, a gripei, a răcelilor și chiar a unor tipuri de cancer.

Dar, pentru a te bucura de toate aceste beneficii pe cae usturoiul le poate oferi organismului tău, trebuie să mănânci usturoi în mod corect.

Iată o listă cu unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când consumă usturoi:

Iau suplimente cu usturoi

Datorită mirosului specific al usturoiului, majoritatea oamenilor preferă să ia suplimente de usturoi pentru a evita atât mirosul, cât și aroma sa puternică.

Însă, este important de știut că suplimentele de usturoi, pudra de usturoi sau extractul uscat de usturoi nu au atât de multă putere de vindecare precum usturoiul atunci când sunt în stare naturală.

Gătitul cu usturoi

Gătitul cu usturoi este foarte des întâlnit și îl folosim pentru a pregăti majoritatea felurilor de mâncare. În timpul procesului de gătire, alicina, unul dintre cei mai buni și importanți compuși activi ai usturoiului, se poate pierde.

O modalitate excelentă de a împiedica acest lucru este să zdrobiți usturoiul cât este încă crud și să așteptați 10 minute înainte de a-l consuma.

Ai grijă de flora ta intestinală

Deoarece este un antibiotic puternic, usturoiul poate ajuta și bacteriile bune din intestinele noastre.

Este indicat oricui a luat antibiotice în mod regulat deoarece reumplerea florei intestinale cu alimente probiotice, este esențială.

Mănâncă doar usturoi proaspăt.

Este întotdeauna indicat să cumperi ingrediente proaspete. Dar ai observat că după ce a fost păstrat un timp, usturoiul poate începe să încolțească?

Majoritatea oamenilor îl aruncă atunci când acesta încolțește, deoarece cred că usturoiul este stricat. Însă, adevărul este că în timpul încolțirii, capacitatea antioxidantă a usturoiului este chiar mai mare decât atunci când este proaspăt.

Folosiți suficient usturoi

Dacă doriți să luptați împotriva infecției și să folosiți usturoiul ca remediu, asigurați-vă întotdeauna că îl consumați în cantitățile adecvate.

Este posibil ca un cățel mic de usturoi să nu fie suficient. În scopul vindecării, cantitatea recomandată este de două sau trei căței de usturoi de mărime medie în fiecare zi.