Clatite si Gogosi

Gogosele rotunde si pufoase

 

 

img_2715

 

Ingrediente:

– 600-650 grame de faina „000”
– 1 cub de drojdie proaspata (puteti pune si drojdie uscata)
– 1 cana de lapte
– 2 linguri de ulei
– 2 oua
– 1 cub de unt (cat e cubul de drojdie)
– coaja rasa de la o portocala (puteti pune si coaja rasa de lamaie)
– 3 linguri de zahar
– un praf de sare
– zahar pudra cu aroma de vanilie
– 500 ml ulei de floarea soarelui (pentru prajit). 

 

Mod de preparare:

Frecati drojdia cu putin zahar (1 lingurita), pana cand se lichefiaza. Puneti faina intr-un castron in forma de fantana, iar in mijloc drojdia lichefiata. Lasati acoperit 5 minute cu un prosop. In acest timp, frecati ouale cu cele 3 linguri de zahar, pana fac spuma, adaugati untul, laptele, uleiul, coaja rasa de portocala, praful de sare.

Puneti aceasta compozitie in bolul cu faina si framantati un aluat potrivit. Acoperiti cu un prosop umed si lasati circa 1 ora pana cand isi dubleaza dimensiunea.

Intindeti coca (grosime 1-1,5 cm) si taiati, cu ajutorul unui cerc sau a unui pahar, gogosile. Acoperiti-le cu un servet si mai lasati-le 30 de minute la crescut.

Prajiti-le in ulei, apoi scoteti-le pe hartie de bucatarie (sa absoarba grasimea in exces).

Le puteti pudra cu zahar cu aroma de vanilie cand sunt fierbinti.

 

Pofta buna

Sursa: Delicii culinare by Lily Musat