Aperitive si Gustari

Ghebe marinate pentru iarnă: 2 rețete simple și gustoase, care pot fi preparate de oricine

 

 

Ghebe marinate pentru iarnă: 2 rețete simple și gustoase, care pot fi preparate de oricine

 

Ingrediente:

– ghebe

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ LA 2 PAHARE DE APĂ

– 1 lingură de sare

– 1 lingură de zahăr

– 4 linguri de oțet

– un vârf de cuțit de sare de lămâie

– 2 frunze de dafin

– 3-4 boabe de piper

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți ciupercile de 3 ori câte 15 minute.

2. Puneți ciupercile de fiecare dată în strecurătoare și spălați-le, astfel vor deveni mai deschise la culoare.

3. Apoi fierbeți marinada timp de 5 minute, turnați-o în borcane și capsați borcanele.

 

Rețeta nr.2

 

Ingrediente:

– ghebe

– scorțișoară

– cuișoare

– boabe de piper negru

– boabe de ienibahar

– frunze de dafin

– sare

– zahăr

– oțet de 9 % (1 lingură la un borcan de o.5 l)

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți ciupercile timp de 1.5-2 ore până vor fi gata.

2. Scurgeți apa, spălați ciupercile și turnați deasupra apă curată, adăugați condimente după gust, sare, zahăr și oțet.

3. Înainte de a fierbe ciupercile a doua oară, trebuie să măsurați câte ciuperci încap într-un borcan de 0.5 l, ca să știți cât oțet să folosiți.

4. Fierbeți ciupercile timp de 15 minute, puneți-le în borcane sterilizate, acoperiți-le cu capace sterilizate și capsați-le.

Notă: la dorință puteți steriliza borcanele cu ciuperci înainte de a le capsa.

 

Poftă bună!